Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Overwinning op het tandvlees voor JO17-1

13-12-2018

Overwinning op het tandvlees voor JO17-1

Woensdag 12 december, vanavond stond de inhaalwedstrijd gepland uit tegen SJO DFC JO17-2. Een lichtwedstrijd dus. Om 18:30 uur werd er afgetrapt met de volgende beginopstelling:

Doel: Frank
Verdediging: de jarige Youri, Martijn, Jens en Raf.
Middenveld: Stijn, Jarno en Ricardo.
Aanval: Lars, Noah Postma en Noah Hoffmann.
Wissels waren Aaron en Joshton.

Over de wedstrijd kunnen we kort zijn. Het kwam waarschijnlijk omdat het donker was want we hebben bijna de gehele wedstrijd naar boven gekeken net of het oudjaarsavond was. De ene bal werd nog hoger gespeeld dan de ander. Leken net allemaal vuurpijlen. Na 15 minuten kreeg fc Harlingen een vrije trap op zo’n 25 meter van de goal.
Ricardo nam deze voor zijn rekening en de keeper verkeek zich helemaal op deze bal want de bal keutelde zo maar de goal in. Maar deze tellen ook dus de 0-1 stond.
Hierna was het weer de hele tijd een vuurwerkshow. Geen normale bal werd er gespeeld naar elkaar. Er werd gewisseld. Aaron en Joshton kwamen er in voor Youri en Noah Hoffmann. Tot de rust gebeurde er weinig meer. DFC kon ook geen vuist maken.

In de rust werd de mannen nog maar eens toe gesproken door Klaas dat dit JO17-1 onwaardig voetbal was de 1e helft en dat men maar eens moest laten zien in de 2e helft hoe het wel moet. Youri en Noah kwamen erin voor Ricardo en Jens. De 2e helft werd het voetbal echt niet beter dan de 1e helft. Dan is het wachten op problemen en die kwamen er ook. Uit een corner kon een speler van DFC vrij inkoppen en de gelijkmaker was een feit. Nu moest fc Harlingen weer echt aan de bak. 15 Minuten voor tijd kwamen Ricardo en Jens in de ploeg voor Jarno en Martijn. Met nog zo’n 5 minuten te spelen zet Ricardo vanuit het centrum een aanval op door Noah diep te sturen via links. Deze haalt de achterlijn en zet voor. Joshton is via het centrum ingelopen en tikt de bal binnen. 1-2 En dit was tevens de eindstand.

Conclusie? Een overwinning op het tandvlees gehaald. Snel vergeten en de kopjes leeg maken en opnieuw gaan opladen richting de belangrijke bekerwedstrijd zaterdag a.s. uit tegen Be Quick Dokkum JO17-2. Winnen we die dan komen we bij de laatste 21 ploegen terecht. Dus we gaan er met zijn allen voor. Maar dan moet er echt wel beter gevoetbald worden dan deze avond. Maar daar hebben we het volste vertrouwen in.

De Reporter.

Sponsoren