Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Opnieuw nederlaag fc Harlingen

22-02-2018

Tegen sc Bolsward, ook verkerend in de onderste regionen op de ranglijst, is fc Harlingen er niet in geslaagd punten te pakken. In de eerste helft leek de kans op een puntje aanwezig, maar na een uur voetballen maakte sc Bolsward de eerste treffer en wat fc Harlingen ook probeerde, het lukte niet om te scoren. Ook het veld hielp daaraan niet mee. Het Harlinger team speelde weer in een andere opstelling en doet geweldig haar best, maar is ten opzichte van de tegenstanders te jong en te licht en dat bleek ook weer in deze wedstrijd.

De eerste helft kenmerkte zich van beide kanten door het ontbreken van kansen, sc Bolsward kreeg een paar meer, maar doelman Vincent van der Werf liet zich niet passeren. Het eerste schot op doel kwam van de thuisclub. Doelman van der Werf tikte de bal corner die overigens niets opleverde. Het gevaar van de Bolswarders kwam over hun linker kant. Ze konden vaak vrij oprukken. In het begin van de wedstrijd leken de spelers van fc Harlingen te lief voor hun tegenstanders die daar dankbaar gebruik van maakten. In de 22e minuut lijkt de thuisclub te kunnen scoren door een door gebroken spits, maar doelman van der Werf verkleint goed zijn doel en pakt de bal. Even later bereikt een lange bal vanuit de Harlinger achterhoede linker spits Jelmer Kooistra. Hij is sneller dan de laatste verdediger, maar houdt in als de grote stevige doelman Tolga Demirci op hem af komt. Als hij gedurfd had zou hij gescoord hebben, helaas ging de kans verloren. sc Bolward krijgt tijdens de eerste helft nog wel een aantal corners, de achterhoede van fc Harlingen verdedigt steeds goed uit. De jeugdige Yorick Ypma krijgt na een lichte overtreding zomaar geel van scheidsrechter van Melsen. De gastheren bleven wel de gevaarlijkste ploeg in de eerste helft, maar fc Harlingen bleef overeind dankzij doelman van der Werf. De ruststand is dan ook 0-0.

 

In de tweede helft is de tegenvallende Niels Vlottes vervangen door Remko Zandberg, waardoor Sander Zeilmaker de spits positie inneemt met naast zich Remko, die meteen balverlies leidt waardoor er een gevaarlijke situatie ontstaat, maar Patrick van der Waard lost deze op door het weggeven van een corner. Sc Bolsward komt feller uit de startblokken in de tweede helft en dat brengt fc Harlingen in de problemen. Echter door goed verdedigen en onmacht van de thuisclub wordt er niet gescoord. Af en toe is er een spelde prik van fc Harlingen, zo gaat een schot vanaf rechts van Remko net over de kruising. In de 58e minuut wordt op zo’n 25 meter van het doel een overtreding gemaakt op Sander. Het is Arjan Outhuyse die zich achter de bal plaatst. Zijn iets te zachte schot belandt in de rechter beneden hoek, waar de doelman met een uiterste inspanning de bal corner kan tikken. Die corner levert een scrimmage op voor het Bolswarder doel, maar de scheids fluit af voor een overtreding van een Harlinger. Kort hierna valt dan eigenlijk de beslissing. Een prima voorzet vanaf rechts wordt vrijstaand door Paul Huisman doeltreffend afgerond, 1-0. Door een blessure van rechtsachter Frank Claasz Coockson neemt Siefko Jager zijn plaats in. Met het doorschuiven van Sjouke Bootsma probeert fc Harlingen te gaan voor de gelijkmaker en Sjouke krijgt ook een kansje maar schiet over. De a-junior Bas Helfferich doet het behoorlijk en aanvoerder Ane Schaap probeert met ballen over de Bolswarder verdediging gevaar te stichten, maar de Harlinger voorhoede komt te kort. In de 80e minuut scoort Bolsward weer, maar op advies van assistent scheidsrechter Andy keurt de scheids het doelpunt af wegens buitenspel.. De zeer jonge Jesse Mulder valt dan ook nog in en er komen kleine kansjes voor fc Harlingen. In de 85e minuut is de droom van fc Harlingen om nog een punt te pakken over. Het is opnieuw Paul Huisman die scoort, 2-0.

 

Weer trekt fc Harlingen aan het kortste eind, na veertien dagen rust volgt thuis de enorm belangrijke wedstrijd tegen Warga, die moet gewonnen worden. Opstelling fc Harlingen : Vincent van der Werf, Frank Claasz Coockson (Siefko Jager), Patrick van der Waard, Ane Schaap, Bas Helfferich (Jesse Mulder), Yorick Ypma, Sjouke Bootsma, Arjan Outhuyse, Sander Zeilmaker, Niels Vlottes (Remko Zandberg ), Jelmer Kooistra.

Sponsoren