Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Ontketend fc Harlingen 3 verpulvert koploper Nicator 2

02-04-2018

Op zondag 25 maart ontving het derde de koploper Nicator 2 die nog geen puntverlies had geleden dit seizoen. In de heenwedstrijd werd met een gelegenheidssamenstelling nipt met 2-1 verloren. Nu was fc Harlingen 3 met veel vertrouwde namen weer op volle oorlogssterkte en dat zou snel blijken. Ook waren er weer aardig wat vertrouwde gezichten langs de lijn om het ontluikende spektakel te aanschouwen.

Even werd gevreesd voor een herhaling van het scenario van de afgelopen wedstrijden toen in het begin een grote kans gemist werd. fc Harlingen 3 deed zichzelf in de vorige wedstrijd tegen de Leeuwarders van Friesland 3 immers nog tekort door de vele kansen in een ook al erg goede wedstrijd niet te benutten. Ondanks de korte nacht in verband met de zomertijd was de afronding deze wedstrijd zeer scherp. De mannen van Nicator hadden hierdoor waarschijnlijk juist extra last van het ochtendhumeur en dat heeft vooral de goed fluitende scheidsrechter Klaas Mulder geweten.

fc Harlingen 3 had geen boodschap aan het gesjanter van de koplopers en hield de volledige focus op het voetbal. De vele vloeiende aanvallen van het derde kwamen vaak tot stand door sublieme individuele hoogstandjes in combinatie met uitstekend samenspel. De geoliede machine sneed als een mes door de boter door de defensie van de bezoekers. Nicator kwam eigenlijk totaal niet aan het spel te pas en de enkele keer dat ze in de buurt van de goal kwamen was onze keeper deze ochtend ook nog eens in bloedvorm.

Na een 90 minuten durende galavoorstelling eindigde deze voetbalshow uiteindelijk in een afgetekende 5-1 overwinning voor de mannen van het derde. Nicator 2 droop af met de staart tussen de benen en fc Harlingen 3 verstevigde de derde plek op de ranglijst. Dat deze uitstekende prestatie niet onopgemerkt is gebleven bij de vereniging blijkt wel uit het feit dat er weer volop aan de spelers van het derde getrokken wordt. De welbekende prijs van het succes, maar laten we hopen dat we met deze fantastische selectie de nog resterende wedstrijden af kunnen werken met op zijn minst een plek in de top 3 als eindresultaat.

Sponsoren