Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Onnodige nederlaag fc Harlingen 1 in Tijnje

17-10-2022

fc Harlingen nam het zondag voor het eerst in de clubhistorie op tegen vv Tijnje. In een wedstrijd die niet verloren had hoeven worden, stond fc Harlingen uiteindelijk met lege handen. Mede door het missen van de vele kansen en een opmerkelijke beslissing in blessuretijd bleven de punten verrassend in Tijnje.

Doelman Jesse Jaasma liep afgelopen week een blessure op en voor hem in de plaats stond Egbert-Jan Panbakker onder de lat. Verder startte fc Harlingen met: Youri Bouma, Mateusz IJpe, Aaron Bouwhuis, Marco de Boer, Frank Claasz Coockson, Reinier v/d Stap, Arjan Outhuyse, Kevin Hoekstra, Remko Zandberg en Mart Beuker.

De eerste aanval was voor de thuisploeg die na een goede aanval door de verdediging van fc Harlingen kwam, maar doelman Egbert-Jan Panbakker reageerde alert en voorkwam een vroege achterstand.

Hierna waren er kansen voor de Harlingers. Mart Beuker speelde Remko Zandberg aan die naar binnen draaide, maar zijn schot werd geblokt. Kort daarop bereikte een lange bal van achteren Mart Beuker die opnieuw Remko Zandberg vond, maar dit keer ging zijn inzet net over het doel. Tijnje voetbalde makkelijk door de verdediging heen en raakte de paal.

Kansen dus aan beide kanten, maar het waren toch de Harlingers die na een kwartier op voorsprong kwamen. Remko Zandberg werd op maat aangespeeld en hij zag Arjan Outhuyse vrij staan die uithaalde en de 0-1 tegen de touwen knalde. In de twintigste minuut zette Remko Zandberg de stand op 0-2. Een speler van Tijnje maakte hands binnen de beruchte lijnen en de scheidsrechter kon niets anders dan een strafschop toekennen. Deze werd feilloos binnengeschoten.

Er leek geen vuiltje aan de lucht, maar binnen een kwartier daarna had Tijnje de stand teruggebracht naar 2-2. Reinier v/d Stap kreeg de kans om de gasten weer op voorsprong te zetten, maar kopte net naast het vijandelijke doel. Egbert-Jan Panbakker reageerde op slag van rust nog alert op een gevaarlijke uitbraak van Tijnje, waardoor er met een gelijke stand de rust in werd gegaan.

Na rust kwam Martijn Homminga in het veld voor Aaron Bouwhuis. Kevin Hoekstra kreeg een grote kans maar faalde één op één met de doelman. Na een klein uur spelen, kwam de thuisploeg op voorsprong. Een handsbal van fc Harlingen werd bestraft met een strafschop en zo kwam de 3-2 op het scorebord. Frank Claasz Coockson en Marco de Boer verlieten het veld voor Ivo Wilkeshuis en Sander Zeilmaker.

Kansen kreeg fc Harlingen genoeg. Zo miste Sander Zeilmaker het doel maar net. Allard Hoekstra kwam er nog in voor Kevin Hoekstra. Tien minuten voor tijd speelde hij Mart Beuker aan, maar ook hij wist het net niet te vinden. Ook een vrije trap belandde in de handen van de Tynster doelman.

In blessuretijd werd Mart Beuker naar de grond getrokken in het strafschopgebied en dus mocht fc Harlingen andermaal een strafschop nemen. Het was opnieuw Remko Zandberg die achter de bal ging staan en de bal strak tegen de touwen schoot. fc Harlingen leek dus nog een punt uit het vuur te slepen. De scheidsrechter had echter geconstateerd dat de doelman verkeerd stond en keurde het doelpunt vreemd genoeg af en liet de strafschop overnemen.
( Zie hier het filmpje van beide penalties en oordeel zelf… ) Die tweede poging werd gestopt door de doelman, waarna al snel het eindsignaal klonk.

De eerstvolgende speelronde is zondag 30 oktober. Dan is er een thuiswedstrijd tegen De Sweach.

 

Sponsoren