Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Ondanks verlies toch een mooie afsluiting voor fc Harlingen JO11-1

30-05-2022

Afgelopen zaterdag werd er om half 10 verzameld bij het sportpark van fc Harlingen voor alweer de laatste wedstrijd van het seizoen. Tegenstander was AVC JO11-1. Om kwart over 10 werd de wedstrijd afgetrapt op het voetbalveld in Sexbierum. Er was wel een beetje gezonde druk want mochten onze jongens deze wedstrijd winnen, dan zouden ze als 2e eindigen in de competitie.

fc Harlingen begon goed bij de aanvang van de 1e helft, er waren mooie kansen, en fc Harlingen speelde voornamelijk op het middenveld en voor de goal van de tegenstander. Dat de bal helaas niet zo vaak in de goal van de tegenstander kwam, had te maken met de harde wind. fc Harlingen speelde de eerste helft met de wind mee, en die had toch wat effect op de bal. Lange passes kwamen net wat verder dan gedacht en bij corners kreeg de bal net een beetje ander effect als gepland. Ondanks de harde wind gingen we wel met een 0-1 voorsprong de rust in.

Bij aanvang van de 2e helft was fc Harlingen erop gebrand om weer te scoren. En op een paar mooie kansen na, was het AVC JO11-1 die snel 2 keer scoorde. Hierdoor ging het merendeel van fc Harlingen op de helft van de tegenstander spelen om toch maar de gelijkmaker te halen. De verdediging werd hierdoor vergeten en ondanks dat fc Harlingen vaak op de goal van de tegenstander schoot, had AVC JO11-1 meer geluk. Bij affluiten was het 6-1.

Ondanks het verlies gingen we toch met een goed gevoel naar Harlingen. We zijn als 3e geƫindigd in de competitie, al met al een knap resultaat. Als afsluiter werd er gezamenlijk gezellig een patatje gegeten in de kantine van fc Harlingen. Hessel Faber deelde onze spelers mee dat hij en Youri Bouman het team volgend jaar niet meer gaan coachen, ze krijgen een nieuwe trainer. Wel gaf Hessel nog even mee dat hij trots is op de JO11-1. Ondanks soms mindere leuke momenten of bij tegenslag hebben ze wel hun mannetje gestaan en hebben ze zich allemaal positief ontwikkeld. Zowel als team en als persoon! We blijven nog even trainen en dan als afsluiter de familiedag. In ieder geval hebben de jongens er zin in om volgende competitie weer als team te mogen samenspelen.

Sponsoren