Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Oldstars Friendship Cup bij fc Harlingen

19-07-2022

In zijn eigen bakfiets fietste Simon Vuyk vrijdagmiddag het veld van fc Harlingen op. De spelers van het Walking Football team van vv Sport Vereent Oldstars uit Oldeberkoop waren door Simon uitgenodigd om het in een mini-toernooi op te gaan nemen tegen de Oldstars Ouwe Seunen bij fc Harlingen. De inzet? De allereerste officiële Oldstars Friendship Cup!

Een idee geboren door het verhaal van Marcel en zijn vrouw Janka. Marcel, speler van het Walking Football team uit Oldeberkoop, heeft zijn vrouw recent verloren aan de vreselijke ziekte kanker. Simon heeft het stel begin april ontmoet toen hij in Oldeberkoop was met de Karavaan van de Vriendschap. Het verhaal heeft hem gegrepen en het idee dat er tussen beide Walking Football teams wel eens iets speciaals kon ontstaan werd werkelijkheid. Simon: “Twee voetbalteams, die allebei op hun eigen manier vriendschap uitstralen, ik dacht die moeten gewoon een keer tegen elkaar spelen.” Een wisselbeker met een speciale betekenis voor Simon werd gegraveerd door zijn vrouw Mirjam van der Heide en de Friendship Cup ter herinnering aan Janka was een feit!

Na een minuut stilte gingen onder het genot van de muzikale klanken van troubadour Bruno Rummler en de danseressen Colinda Zandberg en Annalies Muurling de wedstrijden van start. Hakjes, panna’s, overstapjes en vele goals later was het de eer aan voorzitter Nico Beuker om de allereerste Friendship Cup uit te reiken aan het team uit Oldeberkoop. Moeke Lies Miedema werd ook nog even in het zonnetje gezet. Zij haakt sinds 2 jaar de Bloemetjes van de Vriendschap, bedoeld voor mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

fc Harlingen is van plan dit toernooi jaarlijks te willen gaan organiseren met uiteraard de Friendship Cup wisselbeker in de spotlights. Oldeberkoop heeft al toegezegd er dan ook weer bij te zijn! Lang leve de vriendschap!

Sponsoren