Old Stars Ouwe Seunen op toernooi in Sneek

15-11-2021

Vorige week speelden de mannen van Walking Football van fc Harlingen een toernooi te Sneek op het prachtige sportcomplex van vv Sneek Wit Zwart. Er deden in twee poules verschillende teams mee o.a. Leovardia 1 en 2, vv Sneek Wit Zwart 1 en 2, Irnsum 1 en 2, Heerenveen en fc Harlingen.
Door Ubbo Posthuma

Het Harlinger team spelend in poule A, ging direct goed van start tegen Leovardia 1. Jan Volbeda in de voorhoede te zetten, bleek een goede keuze te zijn. Hij scoorde twee keer. In de laatste minuut wist Leovardia nog tegen te scoren. Uitslag 2-1. De wedstrijd tegen Sneek Wit Zwart 1 was van een ander kaliber. Toch wisten de Ouwe Seunen op voorsprong te komen door Wiep van der Meulen en Max van den Broek, 2-0.
Echter tijdens de spelerswisselingen ging een en ander fout en verloor men de concentratie. De Sneekers kwamen bijzonder sterk terug en scoorden maar liefst vijf doelpunten. Uitslag 2- 5.

fc Harlingen nam het daarna op tegen Irnsum 1, de latere finalist. Zij speelden bijzonder sterk en wisten elkaar perfect te vinden. Hoewel de Harlingers mooie kansen kregen die maar net naast en over het doel gingen, waren de mannen uit Irnsum iets effectiever. Wel wist Wiep van der Meulen nog een prachtig doelpunt te maken. Uitslag 1-4. De uiteindelijke finale tussen de winnaar van poule A en B werden Irnsum 1 tegen Irnsum 2 een broederstrijd die uiteindelijk goed uitpakte voor het tweede team dat verdiend won met 2-1.

Om 16.30 uur vond in de kantine van het sportcomplex de derde helft plaats. Onder een hapje en drankje werd nog even na gesproken over het verloop van de wedstrijden. Voorzitter Piet Meijer dankte alle vrijwilligers die deze middag tot een succes hadden gemaakt. Een teamlid van Irnsum liet de organisatie nog weten dat alles perfect was georganiseerd, wat door iedereen volmondig werd beaamd.

Foto: Walking Footballers team fc Harlingen staande van links naar rechts: Jan Toering, Max van den Broek, Ubbo Posthuma en Jos Poos. Voorste rij: Wiep van der Meulen, Roel Goudberg, Simon de Groot en Jan Volbeda.