Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Oefenwedstrijd Tzum O23 – fc Harlingen O23

30-01-2023

De staf van fc Harlingen JO19-1 werd benaderd voor een oefenwedstrijd en op donderdagavond, na navraag bij alle spelers, werd er besloten om dit toch maar te doen. Met een aantal jongens (terugkomend van blessure) van O23  erbij werd er een elftal met een flink aantal wissels op de been gezet en werd er zaterdag koers gezet naar Tzum. Eenmaal aangekomen bleek al snel dat het om een vriendenteam van Tzummers en Franekers te gaan en werd er nog getwijfeld om de wedstrijd wel door te laten gaan. Maar goed, elke voorbereiding is er 1 en dus werd er om 12.30 uur afgetrapt.

Het veld was niet al te best en eerlijk? De tegenstanders waren dit ook niet. Veel commentaar richting de spelers van Harlingen maar zelf bakten ze er niet veel van. Ondanks het hotseknotse knollenveld werd er met een 0-1 voorsprong de kleedkamers opgezocht.

De tweede helft werd er niet beter op en de spelers van Harlingen mogen blij zijn dat ze hun enkels nog hebben vanwege het soms ruige spel en met 2 benen inkomende tegenstanders. Tzum weet dankzij de scheidsrechter de 1-1 te maken. Hoewel de speler ruim 3 meter buitenspel stond en de Harlinger vlagger dan ook de vlag omhoog steekt wil de scheids van niks weten. Hij loopt nog wel even naar de vlagger toe maar het enige wat hij zei: “Ik vond van niet…

Tja…vanuit de middencirkel kun je blijkbaar prima zien wanneer iemand buitenspel staat of niet. Het eindsignaal klonk en iedereen was blij dat de wedstrijd voorbij was. Nee, dit was 1 keer maar nooit weer.

Sponsoren