Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Nuttige oefenwedstrijd voor JO17-1

22-01-2019

Nuttige oefenwedstrijd voor JO17-1

De winterstop is voor de mannen van de JO17-1 alweer een week voorbij met 2 trainingen en voor zaterdag 19 januari stond gelijk al een mooie oefenwedstrijd op het programma en wel tegen FVC JO17-2. Een ploeg welke in de 1e klasse rond de middenmoot staat. Een mooie uitdaging voor de mannen dus!

Er werd begonnen met de volgende basis elf:
Frank, Kjelt, Youri, Martijn, Aaron, Karim, Jarno, Ricardo, Lars, Noah Postma en Noah Hoffmann.
Wissels waren vandaag Joshton en Jorret.

Onder leiding van scheidsrechter W.J.Kimp werd er om 14:00 uur afgetrapt en al snel werd duidelijk dat FVC een goed voetballende ploeg was met veel beweging zonder de bal en snelle positiewisselingen. fc Harlingen begon wat stroef, er werd te vaak naar de lange bal gezocht terwijl vooraf nog nadrukkelijk werd gezegd: zoek de opbouw op van achteruit. Tegen de verhouding in kwamen er wel kansen voor fc Harlingen en in de 10e minuut resulteerde dit in de 1-0. Noah Hoffmann kreeg de bal rechtsbuiten het strafschop gebied en krulde de bal mooi met zijn linker poot in de verre hoek. FVC pakte de wedstrijd hierna weer goed op en was vandaag zeer effectief in het afmaken van de kansen. Over de gehele wedstrijd hebben ze misschien 4 kansen gecreëerd maar hiervan wel 2 afmaken. Ruststand 1-2 derhalve.

fc Harlingen daarentegen kreeg wel 2x zo veel kansen maar het “tor instinct” stond niet goed vandaag bij sommige spelers. Opgelegde kansen werden jammerlijk gemist. Maar daar zijn oefenwedstrijden gelukkig voor bedoeld. Het afmaken van deze kansen bewaard men dan maar voor het “eggie”. Al met al een nuttige oefenwedstrijd met een terechte winnaar want FVC liet veel beter voetbal zien. Eindstand 1-2.

Er zijn weer vele leermomenten gezien dus hierop gaan we verder trainen de komende 2 weken. En daarna mag men weer aan de bak tijdens een oefenwedstrijd tegen VV Drachten JO17-1. Deze zal thuis op 2 februari gespeeld gaan worden om 14:00 uur.

De Reporter.

Sponsoren