Nog even de maatregelen op een rijtje

19-11-2021

Sinds 13 november zijn er in Nederland nieuwe coronamaatregelen van kracht. Deze maatregelen hebben ook een grote impact op het voetbal. Zo zijn toeschouwers niet langer toegestaan op de accommodatie en wordt iedereen verzocht de accommodatie na afloop van een training of wedstrijd zo spoedig te verlaten. Toch zien we dat dit nog niet altijd gebeurt. Daarom hebben we maatregelen omtrent het kantinebezoek nog op een rij gezet.

De sportkantines vallen onder de regelgeving voor de horeca. Voor horeca, zowel binnen als op buitenterrassen (eet- en drinkgelegenheden) is het coronatoegangsbewijs verplicht. De horecavoorziening kan open tussen 06.00 uur ’s ochtends en 20.00 uur ’s avonds. Zowel in de sportkantine als op het terras geldt dat men gebruik maakt van een vaste zitplaats (placering). Om toegang te krijgen tot de kantine en het buitenterras is vanaf 18 jaar een coronatoegangsbewijs nodig.

Regels voor de kantine

• Voor toegang tot de kantine is voor iedereen van 18 jaar en ouder een geldig coronatoegangsbewijs (CTB) nodig.
  • Onder de nieuwe regels is een vaste zitplaats verplicht voor alle bezoekers van de kantine.
  • Onze kantine zal voorlopig gesloten zijn op doordeweekse avonden (maandag tot en met vrijdag).
  • In het weekend blijft de kantine voorlopig nog open. Let op: deze is dus alleen toegankelijk voor spelers, trainers, begeleiders en vrijwilligers in functie en niet voor publiek.

Onze kantine is dus alleen open voor de spelers, begeleiding en vrijwilligers in functie. Zo dragen wij als voetbalverenigingen aan het terugdringen van de besmettingen en hopen we dat het publiek bij wedstrijden en trainingen en het gezellige clubleven binnen afzienbare tijd weer de boventoon voert op onze club.

Kijk voor alle maatregelen op: https://www.fc-harlingen.nl/nieuws/veel-gestelde-vragen-corona-virus-fc-harlingen/