Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Nipte nederlaag fc Harlingen JO17-1 tegen Zwaagwesteinde JO17-1

08-10-2018

De mannen van fc Harlingen JO17-1 konden deze keer aan de bak want de koploper Zwaagwesteinde JO17-1 kwam op bezoek. Afgelopen dinsdag nog overtuigend met 11-0 gewonnen van Berlikum maar deze uitslag werd 2 dagen later weer geschrapt. Reden? Berlikum heeft zich uit onze competitie laten halen en speelt nu in de 3e klasse. Het kan allemaal tegenwoordig? Dus… conclusie… 0 gespeeld en 0 punten en geen hoog +doelsaldo dus.

Men begin tegen Zwaagwesteinde met de volgende beginopstelling:
Doel: Ayrton
Verdediging: Aaron, Youri, Kjelt en Martijn.
Middenveld: Frank, Jarno en Raf.
Aanval: Jorret, Ricardo en Noah Hoffmann.
Wissels waren vandaag: Thijs, Joshton, Karim, Noah Postma en Jens.

Vooraf werd tijdens de bespreking al aangegeven dat het vandaag een andere wedstrijd zou worden dan alle afgelopen wedstrijden. Dus men kreeg de opdracht om gelijk vanaf de aftrap goed georganiseerd te gaan spelen en de tegenstander onder druk te zetten. Maar dit kwam er de gehele 1e helft niet van. Veel te onrustig in de opbouw (veel lange ballen) en vaak niet goed staan. Te veel ruimte tussen achterhoede en voorhoede. Dus dan moet je veel te veel meters maken en dat hou je niet lang vol. Zwaagwesteinde speelde hier goed op in met gevaarlijke aanvallen. Dit resulteerde dan ook na 25 minuten spelen in de 0-1 na een wat onnodige weggegeven vrije trap. Vlak voor de rust viel ook nog de 0-2 uit een onmogelijke hoek maar hij telde wel. Dus in de rust werden de mannen erop aangesproken dat je zo niet een wedstrijd kunt winnen. Het was in de 1e helft schijtvoetbal zoals een bekende analist op tv onlangs ook wel eens zei. Niet durven te voetballen. Dus dit moest anders in de 2e helt.

 

Wat frisse krachten erin en wat blijkt? Na 2 minuten zit de 1-2 er al in via Noah Hoffmann. Zwaagwesteinde was het even helemaal kwijt en de mannen van fc Harlingen roken bloed. Vooral bij corners waren ze gevaarlijk en Zwaagwesteinde wankelde. Na 20 minuten viel de 2-2 via Kjelt na een scrimmage weer bij een corner. Nu op zoek gaande naar de winnende 3-2 werd men misschien wat overmoedig want daar was ineens de 2-3 vlak voor het eindsignaal. De mannen probeerden hierna nog wel de gelijkmaker te forceren maar die kwam er helaas niet.
Over de gehele wedstrijd gezien was Zwaagwesteinde wel beter dus de overwinning was terecht.

Komende week maar weer hard trainen en dan volgende week zaterdag maar een overwinning behalen. Het komt vanzelf wel want er zit potentie genoeg in dit team.

De reporter.

Sponsoren