Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Nieuwe trainingspakken voor de Ouwe Seunen

13-12-2019

Nieuwe trainingspakken voor de Ouwe Seunen

De mannen van walking football zijn onlangs in nieuwe trainingspakken gestoken. Hoewel zij de outfit zelf hebben betaald, heeft Mesken Bouw een duit in het zakje gedaan door te sponseren. De Ouwe Seunen (de tekst die achterop staat) staan er nu netjes op. Ze zijn de Harlinger walking footballers herkenbaar bij de verschillende toernooien in het land.

Walking football

Staande vlnr: Marcel Frankena (trainer), Romke Keur, Berend Visser, Piet Kuiken, Taeke Koster, Follie Bijlsma, Jappie Poortstra, Gerard Schuijl, Martien Haak, Wiep van der Meulen, Nico Beuker, Klaas van der Hoek, Jan Toering, Jos Poos en Stijn Kooijman. Zittend vlnr Karst van der Heide, Ludwig Seerden, Simon de Groot, Siem Rumping, Ubbo Posthuma, Jan Willem van Veenendaal, Age Tichelaar, Joop Sopacua, Jan Volbeda, Guus van Hurck en Max van der Broek. Niet op de foto: Ton Damsma, Bart Mesken, Harry Greve, Frans Hoekstra, Wiebe van Dijk en Fedde van der Tol. (Foto: HC – Joachim de Ruijter)

De afgelopen jaren is Old Stars Walking Football uitgegroeid tot een bekende, populaire spelvorm in heel Nederland met inmiddels 352 teams. Ook OldStars-ambassadeur Sjaak Swart is razend enthousiast. In principe kan iedereen meedoen, maar het richt zich op de leeftijdsgroep 60+. Ook in het buitenland weet men intussen wat walking football is en ook daar worden diverse toernooien gehouden en komt het regelmatig tot een internationaal treffen.

Naast de reguliere trainingen doen ook de Harlingers met enige regelmaat mee aan toernooien, bijvoorbeeld in Leeuwarden en Amsterdam. Onlangs ontving men nog een uitnodiging voor een toernooi op Mallorca dat volgend jaar wordt gehouden. Bijna iedere maand komt er wel een nieuw lid bij, zodat het Harlinger team inmiddels uit 28 voetballers bestaat.

Op woensdagmorgen vanaf 10.00 uur wordt er op het fc Harlingen-complex getraind onder leiding van Marcel Frankena. Vooraf wordt in de kantine een kopje koffie gedronken, soms met een traktatie als iemand jarig is geweest. Er heerst een plezierige sfeer waarbij sommigen het af en toe zwaar hebben, vooral ze als uit Franeker of Bolsward komen.

Volgende week woensdag is de laatste training van dit jaar. Om het feestelijk af te sluiten wordt er in de namiddag gezamenlijk jeu de boules gespeeld, waar ook de partners bij aanwezig zijn. Liefhebbers die alles willen weten of ’n keer mee willen doen, zijn van harte welkom.

Sponsoren