Nieuwe JO8-2 vol enthousiaste spelertjes op naar Berlikum

14-11-2021

Sinds een aantal weken heeft fc Harlingen een nieuw team: de JO8-2. Een groep jonge enthousiaste voetballers die twee keer in de week trainen en op zaterdag een wedstrijd spelen. Na een wedstrijd op eigen veld en vorige week in Stiens werd er zaterdagochtend een wedstrijd gespeeld in Berlikum. Helaas konden Dennis, Bojan, Widjai, Immanuel en Thygo er bij zijn. Toch kon er met zeven spelers naar Berlikum worden afgereisd.

Daar aangekomen was het nog best mistig, maar het veld was voor de spelers goed te zien. Na een korte teambespreking o.l.v. trainster Karin begon Robin in het doel met in de verdediging Danique en Isa. Voorin stonden Dilano en Danny en Baudine (voor deze gelegenheid opgeroepen als extra versterking) begon in de spits. Jack begon als wissel.

Het voordeel in deze categorie is dat er doorlopend gewisseld kan worden en iedereen dus kon laten zien wat ze kunnen en tussendoor even rust kan nemen. Iedereen werkte hard en de time-outs tussendoor werden gebruikt om de spelers te blijven motiveren. Aan het einde van de wedstrijd was het tijd voor de penaltyserie.

In deze categorie is plezier in het spel belangrijker dan de uitslagen. Aan het plezier heeft het niet gelegen.