Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Nico Beuker: “Fusie Club Harlingen: Samen één!”

11-09-2022

“Natuurlijk, twee culturen bij elkaar brengen (Robur en Harlingen) is spannend en de samensmelting van Robur en Harlingen is daar geen uitzondering op. Maar als ik nu kijk hoe we met z’n allen, van bestuur tot elftal leiders, van vrijwilligers tot ouders, van spelers tot de arbitrage en van gemeente tot ondernemend Harlingen de club fc Harlingen vormen, dan ben ik een trotse, tevreden en gelukkige voorzitter die jullie allemaal een fantastisch feest toewenst!”

Nico Beuker is al ruim 60 jaar een voetballende Harlinger die, met dat stuk geschiedenis als bagage, vooruitkijkt en een bloeiende en groeiende vereniging ziet, die na een spannend fusie traject én ruim twee jaar Covid crisis, een voorbeeld is waar samenwerking toe leidt. “Op alle niveaus staan de neuzen dezelfde kant uit en hebben we met alle vrijwilligers, de gemeente én het bedrijfsleven de accommodatie aan de Vierkantsdijk gemaakt tot wat het nu is: een ‘voetbal walhalla’ dat alle ruimte biedt aan de 550 leden die de edele voetbal sport bedrijven maar ook ruimte biedt voor sociale contacten, andere activiteiten dan voetbal en een prominente plaats in neemt in het voorzieningen niveau in Harlingen“.

Wij groeien alleen maar. Mooi voorbeeld van wat de buitenwacht ziet van die samenwerking bij fc Harlingen is de komst van zeven selectie spelers voor de hoofdmacht. Ook het bedrijfsleven speelt daarop in. De komst van de tribune moest budgettair neutraal verlopen d.w.z. die moest met sponsoring gefinancierd worden en dat is gelukt!” Nico Beuker benadrukt nog maar eens dat binnen alle lagen, commissies en bestuur van de fc Harlingen een groot enthousiasme leeft en er 100 procent samenwerking is die er voor zorgt dat er naast de viering van een knallend jubileum feest, in voetballen Friesland ernstig rekening gehouden dient te worden met de fc Harlingen!

Lees meer over Nico Beuker in de jubileum krant van 9 september 2022.

100 jaar voetbal in Harlingen. Een unieke geschiedenis! Een unieke leeftijd! Een uniek gebeuren! Dit wíl je niet missen!

PROGRAMMA:
Vrijdag 16 september

 • 16.00 – 19.00 uur reünie m.m.v. Dicky Power
 • 18.45 uur opening tribune
 • 19.00 uur voetbalwedstrijd:
  fc Harlingen 1 – Old Stars Robur en v.v. Harlingen
 • 20.30 uur Kees Plat en Sonja
  Met de grootste hits uit Volendam van The Cats en BZN!

Zaterdag 17 september

 • 10.30 – 12.30 uur KING OF PANNA EASY MAN
  Freestyle en Pannashow (7-12 jaar)
 • 13.00 – 14.30 uur KING OF PANNA EASY MAN
  Freestyle en Pannashow (13-19 jaar)
 • 16.00 uur start feestprogramma met o.a.
  Diverse attracties, foodtrucks, Wiebe van Dijk Superband!
 • 20.30 uur De Suskes

Toegang is gratis. Iedereen is welkom!

Sponsoren