Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Nederlaag fc Harlingen JO15-1 tegen OHH JO15-1

13-05-2019

Nederlaag fc Harlingen JO15-1 tegen OHH JO15-1
Na de forse overwinning van vorige week (0 – 7) op DFC 15 -1 stond afgelopen zaterdag voor de 15-1 de wedstrijd op het programma tegen OHH 15-1 (Oudega, Heeg en HJSC). De uitwedstrijd ging nogal kansloos verloren met 3 – 0 na een slechte wedstrijd van fc Harlingen kant. Vandaag stond in het teken van de strijd om de vierde plaats. Bij winst kwam 15-1 op gelijke hoogte bij verlies werd het verschil zes punten.

Fc Harlingen begon met de volgende spelers aan de wedstrijd. Keaton op goal. Achterin Edivan, Allard, Justin en Beau. Het middenveld werd gevormd door Jesper, Mika, Thijmen, Lahcen en Ronin. Voorin in de spits Luuk.

Het begin van de wedstrijd was rommelig van beide kanten. Het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld waarbij moet worden gezegd dat fc Harlingen een licht overwicht had. In de 13e minuut leverde dat de eerste mogelijkheid op voor 15-1 maar een krachteloos schot van Jesper werd door Mika verlengd maar de keeper kon redden. De eerste de beste kans voor de gasten twee minuten later was wel meteen raak. Na weifelend optreden in de verdediging kon een OHH-speler doorgaan en scoren (0-1). Fc Harlingen liet zich echter niet van de wijs brengen en ging op zoek naar de gelijkmaker. Die gelijkmaker viel 4 minuten later dan ook na een mooie aanval kreeg Mika de bal keurig aangespeeld door Ronin en rondde beheerst af. Hierna zorgde een lange pass van achteruit van Justin voor de nodige verwarring in de verdediging van de gasten maar gescoord wordt er niet. Ook OHH krijgt nog een kans, de aanvaller omspeelt Keaton maar Allard is alert en kan redding brengen. Dan vlak voor rust nog een mooie aanval van 15-1. Via Edivan komt de bal bij Thijmen, die haalt uit maar de bal spat helaas uiteen op de lat. OHH krijgt nog twee keer een mogelijkheid uit een vrije trap maar ook hieruit kwam geen doelpunt tot stand.

Na rust ging de wedstrijd in een paar minuten totaal anders worden. De keeper van OHH vloerde Luuk hard in de zestienmeter en dat resulteerde in een penalty en een rode kaart voor diezelfde keeper. Speler op goal, man minder en een penalty die feilloos werd benut door Luuk (2 – 1). Kat in het bakkie zou je zeggen. In plaats van dat fc Harlingen het heft in handen krijgt is het OHH dat met een man minder een tandje bijschakelt en beduidend beter in de wedstrijd komt. De wedstrijd wordt feller en op een overtreding meer of minder wordt niet gezien. Allard kan ternauwernood voorkomen dat de spits van OHH kan scoren. Aan de andere kant een mogelijkheid voor Luuk maar zijn kopbal gaat over. Na 10 minuten komt OHH na een corner via een kopbal op 2 – 2. De gasten beginnen er steeds meer in te geloven en nadat Keaton eerst nog een keer kan redden is het bij de volgende aanval wel raak (2 – 3). Fc Harlingen probeert het hierna nog wel maar overtuigend is het allemaal niet. Als OHH dan ook nog een terechte strafschop verdient na een overtreding van Beau kan pa Kimp niets anders doen dan naar de stip te wijzen. Deze wordt goed genomen 2 – 4 einde wedstrijd.

De 15-1 zal dus eindigen op de vijfde plaats in deze competitie. DFC heeft op de laatste plaats nul punten en OHH heeft er nu 11 zodat fc Harlingen met 7 punten niet meer kan zakken of stijgen. Volgende week is namelijk de laatste wedstrijd uit tegen RVC.

Sponsoren