Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Na een topseizoen, fc Harlingen JO11-3 KAMPIOEN!

28-05-2018

De titel zegt het al, fc Harlingen JO11-3 is KAMPIOEN!!! En wat een topseizoen was het voor ze. Voor zowel de spelers als voor de leiding, trainers en trouwe fans was het een prachtige voorjaarsreeks.

Het begon allemaal op 10 februari. AVC JO11-1 kwam naar Harlingen en “onze” jongens lieten gelijk aan het begin van de wedstrijd al zien dat er niks te halen viel voor de Sexbierumers. Op slag van rust, waarbij fc Harlingen 2-0 voor stond, maakte AVC de 2-1. Maar in de 2e helft wordt AVC op eigen helft gedreven en loopt fc Harlingen uit naar een 6-2 overwinning!

Een week later stonden de jongens op een half bevroren veld in Franeker te voetballen waarbij JO11-3 van sc Franeker de tegenstanders waren. In de eerste helft komt fc Harlingen voor te staan maar weet Franeker toch wel elke keer de aansluiting te maken. Er werd gerust met 2-3 voor fc Harlingen. Na de rust eigenlijk hetzelfde beeld. Fc Harlingen scoort de 2-4 en Franeker geeft antwoord door er 3-4 van te maken. Maar dan komen de Harlingers pas echt los. Passjes, trucjes, goals, het lukt ineens allemaal en met een 3-8 overwinning nemen ze de 3 punten mee naar huis.

Na 3 weken geen wedstrijd te hebben gehad komt op 10 maart LAC Frisia JO11-8 naar Harlingen. En hier kunnen we eigenlijk kort over zijn. De Leeuwarders hadden niks te vertellen. De ene goal was nog mooier als de andere en het werd 12-1.

Op 24 maart nemen “onze” jongens het op in Leeuwarden tegen MKV’29 JO11-4 en na het bekende aftasten en warmdraaien opent Milan met de eerste goal. Daarna gaat het snel en wordt er door fc Harlingen meerdere keren gescoord. Wesley maakt zelfs met een prachtige omhaal goal nummer 10! Slechts 1 keer wordt Lars gepasseerd maar dat mocht de pret niet drukken. Eindstand 1-11!

Maar dan…op 7 april…Dé wedstrijd der wedstrijden…Zeerobben JO11-5 komt op bezoek! En natuurlijk begint zo’n wedstrijd met het bekende aftasten. Maar nadat fc Harlingen twee keer achter elkaar mocht ingooien was het Jesse die op het midden de bal kreeg en hij besloot van afstand de keeper maar eens te testen. Die had dit niet verwacht en de 1-0 stond op het score bord! Wanneer Wesley de 2-0 en Chris de 3-0 maakt is het rust en denkt fc Harlingen achteroverleunend de tweede helft in te gaan…Maar Zeerobben komt sterk uit de box en er werd wat slordiger gevoetbald door fc Harlingen. Dit resulteerde in 2 tegengoals waardoor het dan ineens 3-2 staat. Fc Harlingen stroopte de mouwen nog es even flink op en mede door het fantastische keeperswerk van Lars en de muur van verdediging van onder andere Mente bleef het 3-2.

Een week later, op 14 april, reisden de jongens af naar Arum waar JO11-2 de tegenstanders waren. Deze wedstrijd werd iets minder spannend dan die van de vorige week en ook nu gingen de 3 punten mee naar Harlingen. Het werd 2-11.

En dan ziet de leiding dat er een ploeg uit de competitie was gehaald en de ploeg die hiervoor in de plaats gekomen was, is SWZ Boso Sneek JO11-3. Een tot dan toe onbekende ploeg die verrassend genoeg ook veel wedstrijden wint. Maar ook AVC JO11-1 doet het goed en de top 3 bestaat dan ook uit deze 2 ploegen en wij natuurlijk! Want wij stonden bovenaan, Boso Sneek 2e en AVC 3e. Na bijna 4 weken geen wedstrijd te hebben gespeeld kwamen de Snekers naar Harlingen. Wat hadden “onze” jongens een enorme zin om te spelen! Dit zou wel eens een heel spannend potje kunnen worden welke natuurlijk door “ons” gewonnen moest worden. Wanneer er hands wordt gemaakt door de tegenstander knalt Milan de penalty hard in het doel en staat het 1-0. Maar Sneek komt terug en maakt de gelijkmaker. “Onze” jongens blijven kalm en gaan goed door met combinaties maken wat resulteerde in 2 goals. Na een flinke thee pauze kwamen de jongens het veld weer op om het klusje af te maken. Een zeer spannende 2e helft waarbij door beide ploegen niks werd weggegeven. Het wordt 3-2 waarna fc Harlingen weer 4-2 maakt. Een antwoord van Sneek resulteerde in de 4-3. Wesley maakt een einde aan het gebilleknijp bij de vele toeschouwers langs de lijn, door koel maar zeer beheerst de 5-3 te maken. En dus zet fc Harlingen JO11-3 dik en dik verdiend hun ongeslagen reeks voort!

En afgelopen zaterdag was het eigenlijk best een hele mooie, wel zeer warme dag, om kampioen te worden. Doordat fc Harlingen 5 punten uitgelopen was op de directe tegenstander SWZ Boso Sneek hoefden de jongens eigenlijk nog maar 1 keer te winnen. En laat nou net de nummer laatst, Leovardia JO11-6, de tegenstander van deze dag zijn. Een makkelijke prooi zou je zeggen maar… hij moest eerst nog maar eens gespeeld worden. De jongens begonnen voorzichtig en eigenlijk zeer beheerst. Hielden veel balcontact en speelden rustig over. De verdediging stond als een muur en daar kwam dan ook niemand doorheen. Alhoewel Leovardia in de tweede helft toch iets sterker en feller werd kreeg Lars het iets drukker in zijn doel. Maar geen bal die erin kwam hoor. Hij hield hem keurig schoon. En bij Leovardia? Nou daar vlogen er 12 in hoor. Eindstand 0-12 en fc Harlingen kan niet meer ingehaald worden! KAMPIOEN!!!

Rest er nog wel 1 wedstrijd, aanstaande zaterdag, in Leeuwarden tegen LAC Frisia JO11-10. Maar ongetwijfeld zal fc Harlingen JO11-3 laten zien waarom zij de kampioenen voorjaar 2018 zijn!

Sponsoren