Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Mooie en verdiende overwinning fc Harlingen.

04-10-2018

Na de grote nederlaag vorige week zondag uit bij Nieuweschoot moest het jonge eerste elftal van fc Harlingen het thuis opnemen tegen het gerenommeerde Lemmer. Maar dit Lemmer heeft ook te maken met het vertrek of stoppen van spelers. De leeftijd en de fysieke kracht verschilt nogal van de Harlingers. Af en toe speelde Lemmer op het randje, maar scheidsrechter Pasveer was nogal tolerant. Vanaf het eerste moment van de wedstrijd was fc Harlingen de bovenliggende partij en dat mondde uit in een mooie 3-1 overwinning.

fc Harlingen startte met Aziz op de bank, omdat hij te laat op de bespreking kwam en dan is de aloude voetbalwet, beginnen op de bank. Het begin van de thuisclub was goed, er kwam een kans na een goede voorzet van Arjan Outhuyse. Even was het schrikken geblazen voor de fc Harlingen toen doelman Egbert-Jan Panbakker een terugspeelbal verkeerd raakte, het liep goed af. Na een kwartier waren er wederom kleine kansen voor Remko Zandberg en Jorik Erents. Beide keren stond Lemmer doelman Rinze Postma in de weg. Na 20 minuten is er een overtreding op Jorik en dat betekende einde wedstrijd met opnieuw een knieblessure. Hij werd vervangen door Aziz. De tegenstander kreeg weinig vat op hem en hij werd dan ook veelvuldig met een overtreding afgestopt. Achterin gaf de achterhoede van fc Harlingen, die vorige week voor de helft afwezig was, weinig kansen weg. Siefko Jager en Sven Dijkstra vormden het centrale duo en deed dat na behoren. Ook de beide backs, op rechts Frank Claasz Coockson en de prima spelende linksachter Bas Helfferich stonden hun mannetje. De aanjager op het middenveld was Patrick van der Waard. Na bijna een half uur komt fc Harlingen op voorsprong, op links speelt Remko zich vrij en scoort met een hard schot door het midden van het doel de verdiende 1-0. Hij zou hierna nog twee keer scoren, beide doelpunten werd wegens (vermeend) buitenspel afgekeurd. Jammer voor hem, maar ook voor het hele team. Lemmer werd één keer gevaarlijk, maar goed ingrijpen van Frank voorkwam erger. Het doorzetten van Aziz leverde een corner op. De Lemmer verdediging wist de ontstane kans teniet te doen. Patrick schiet uit goede positie over. Vlak voor de rust krijgt ook Aziz een schietkans en zijn prachtige schot gaat centimeters naast. In de blessure tijd van de eerste helft schiet Remko nog op de lat. Ruststand 1-0.

 

De start in de tweede helft is duidelijk voor fc Harlingen. Een mooi schot van Patrick wordt prima door keeper Postma gepakt. Aziz schiet weer net naast. Even later wordt dezelfde speler op rand zestien neergelegd. Aziz neemt zelf de vrije trap en schiet hem hard in de linker benedenhoek, maar dit fraaie schot wordt eveneens door de keeper fraai tot corner getikt. Lemmer had veel overtredingen nodig om de snelle aanvallers af te stoppen. De thuisclub had in deze fase meer afstand moeten nemen, de magere voorsprong is zo teniet gedaan. In de 52 e minuut is het dan toch raak, Aziz geeft met een steekpass Niels Vlottes een niet te missen kans en het wordt 2-0. Een minuut later gaat op links Remko op volle snelheid door, loopt zijn tegenstander eruit en met een simpele pass op Niels scoort hij zijn tweede doelpunt en nummer drie voor fc Harlingen, 3-0. De Harlingers bleven de gevaarlijkste ploeg en hadden de score moeten opvoeren. In de 70e minuut frommelt op de achterlijn Nick Buitenga van de tegenstander zich vrij en passt naar binnen en vanaf een meter afstand scoort invaller Bart Breebaart de 3-1, wat onnodig. Lemmer gooide alles op de aanval. Dit leidde tot een aantal gevaarlijke counters van fc Harlingen, gescoord werd er echter niet. Arjan werd vervangen door Jesse Mulder. Remko kreeg ook nog een 100% kans, maar schoot tegen de keeper op. Lemmer probeerde het wel, maar was onmachtig. Niels werd nog vervangen door Yorick Ypma. Nick van der Kooi probeerde de hele wedstrijd met verre inworpen ook gevaar te stichten, had echter weinig geluk daarmee.

Een degelijk jong fc Harlingen haalde de eerste drie punten in de vierde klasse binnen, een compliment aan de spelers en de staf. Deze jeugdige ploeg verdient de steun van meer supporters. Opstelling fc Harlingen : Egbert-Jan Panbakker, Frank Claasz Coockson, Sven Dijkstra, Siefko Jager, Bas Helfferich, Nick van der Kooi, Patrick van der Waard, Jorik Erents (Aziz Yoesef), Arjan Outhuyse (Jesse Mulder), Niels Vlottes (Yorick Ypma), Remko Zandberg.

Sponsoren