Nieuws Blijf altijd op de hoogte

MO17 speelt nuttige oefenwedstrijd in en tegen Franeker

29-08-2021

Vandaag stonden de meiden van fc Harlingen tegenover die van sc Franeker voor een oefenwedstrijd. Waren ze voor de zomerstop nog MO15, nu gaan ze competitie in als MO17.

Twee nieuwe aanwinsten mogen we verwelkomen dit seizoen. Speelsters Agathe en Roeline zijn afkomstig van Zeerobben en gaan hun geluk bij fc Harlingen beproeven. Wegens ziekte en blessures waren Svenya, Menthe en Mirte afwezig. Meike stond op goal omdat de MO17 momenteel geen keeper heeft. Maar het maakt allemaal niks uit, iedereen is blij dat er weer gevoetbald  mag worden en ook nog met publiek.

Zo’n eerste wedstrijd is altijd even aftasten, en beide teams kregen kansen. Het was echter Franeker die de openingstreffer maakte. Goed en hard ingeschoten en daardoor onhoudbaar voor Meike. Maar Harlingen zette goed door en kreeg ook kansen. Na goed werk van Roeline en Rixt kwam de bal bij Sara en zij schiet goed binnen, 1-1. Vlak voor rust krijgt Franeker een penalty, Meike blijft rustig en stopt de penal! Zo gaan we met een gelijke stand de rust in.

In de 2e helft blijft het spelbeeld gelijk, kansen over en weer en voor de toeschouwers een leuke wedstrijd om naar te kijken. Sara maakt de 1-2, deze bal gaat via de benen van de keeper en rolt heel langzaam over de doellijn. Ook Sophia en Roeline krijgen nog kansen maar helaas worden deze niet benut. Franeker schiet nog wel 2-2 binnen en zo eindigt deze oefenwedstrijd.

Woensdag spelen de meiden van MO17 weer een oefenwedstrijd, op Sportcomplex Vierkantsdijk te Harlingen komt Sneek op bezoek. De wedstrijd begint om 19.00 uur.

Sponsoren