Nieuws Blijf altijd op de hoogte

MO17-1 tegen het altijd lastige LSC

29-02-2020

fc Harlingen MO17-1 tegen het altijd lastige LSC

Na 2 weken rust mochten de meiden van MO17 gister aantreden tegen het altijd lastige LSC uit Sneek.
Er was wat goed te maken, want er zijn al wat verliespunten geleden deze nieuwe competitie dus de schouders moesten eronder.

Helaas hadden we nu ook weer te kampen met een stevige wind en dat was de eerste helft zeker te merken. Gelukkig stond Arwen de keepster stevig tussen de palen en alles wat richting goal kwam werd gekeerd. Ondanks dat er goed gestoord werd door de spitsen Noor en Savannah, zijn de dames niet echt veel bij het goal van de tegenstander geweest. Maar goed, 0-0 de rust in en met vooruitzicht dat we 2e helft wind in de rug hebben is er altijd hoop.

Na wat aanpassingen gedaan te hebben in de rust waren de meiden er helemaal op gebrand om te scoren, dit gebeurde dan ook vrij vlot.

Nadat de bal van achteruit was onderschept en wat behendig tikwerk van het middenveld werd een balletje diep gespeeld op Julia, deze moest flink in de sprint, maar kon de achterlijn halen waarna ze de bal kon voorzetten, maar door wat gebrabbel van de keeper en vermoedelijk de wind, waaide de bal er zo in. 0-1, vasthouden dus. Maar wat ik al zei, LSC pittige tegenstander, vocht natuurlijk terug. Na een niet geziene overtreding waar een blessure aan onze kant uit kwam liet de scheids doorspelen, vervolgens liep de spits met bal ons strafschopgebied al in en wat ons Arwen dan doet is bal onderscheppen, en daar zag de scheids wél een overtreding in. Penalty! Na nog wat getouwtrek van beide partijen werd deze wel genomen. 1-1. Daar gingen de meiden natuurlijk niet mee akkoord en alle zeilen werden weer bijgezet, maar helaas na nog wat uitbraken op het middenveld en schoten op doel bleef het bij
1-1.

Toch een punt mee naar huis en volgende week weer nieuwe ronde en nieuwe kansen. En laten we hopen met wat beter weer.

Sponsoren