Nieuws Blijf altijd op de hoogte

MO15-1 speelt mooie wedstrijd

23-09-2019

fc Harlingen MO15-1 speelt, ondanks verlies, een mooie wedstrijd.

Afgelopen zaterdag stond de eerste competitiewedstrijd op het programma voor de meiden van MO15-1. Om 12.30 uur werd er afgetrapt op de velden van MKV te Leeuwarden.

De laatste jaren werd er altijd ruim verloren van deze club, maar nu er in de MO15 gespeeld wordt is het voor iedereen weer even aftasten. Het was dus best even spannend hoe het zou gaan. De warming up van MKV was in ieder geval een stuk beter dan die van fc Harlingen. MKV stond om 12 uur al warm te draaien.

1 Wissel vandaag, Kim speelde niet omdat ze nog niet helemaal fit was en daarom stond Mirte vandaag op goal.

Om 12.30 uur werd er afgetrapt en gelijk zagen we een leuke wedstrijd. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en hierdoor kwamen er over en weer kansen. Meike liep vandaag weer een marathon, Jutta was achterin de baas en Britt stond haar mannetje op het middenveld. En Pena… ook zij is onmisbaar achterin! We gingen rusten met 0-0 op het scorebord.

In de 2e helft viel al snel de 1-0, maar de meiden gaven niet op. Voorin werd er goed doorgezet door Berit en Sophia en dit had resultaat. Sophia kreeg de bal en zette een sprint in, omspeelde nog iemand en tikte de bal rustig binnen. 1-1. Hierna werd MKV toch iets beter, ze speelden met 1 dispensatiespeler en zij maakte het verschil. Ze schoot van afstand 2x snoeihard op goal, waardoor deze wedstrijd toch met 3-1 werd verloren.

Maar zeker niet getreurd, het was een mooie wedstrijd om naar te kijken. Volgende week de thuiswedstrijd tegen Franeker, komen jullie kijken?

Sponsoren