Nieuws Blijf altijd op de hoogte

MO13-1 wint van LSC

24-03-2019

Vandaag stond de wedstrijd fc Harlingen MO13 tegen LSC op het programma. LSC staat 2e op de ranglijst en zoals iedereen weet staan onze meiden aan kop. Het beloofde weer een spannende wedstrijd te worden.

We starten de wedstrijd met 4 wissels, helaas moesten er een paar meiden thuis blijven. Zij zouden bij de JO13-2 helpen maar deze wedstrijd werd afgelast. Aan beide kanten kwamen er kansen, het spel ging op en neer. Aan de wedstrijd te zien was het terecht dat dit LSC bovenin meedraait.

In de 4e minuut krijgt Meike de bal en gaat er als een speer vandoor. Ze omspeelt 1, 2, 3, 4 tegenstanders en komt uit in de linkerhoek. Vanuit daar geeft ze de bal prachtig voor en daar staat Mirte die in de kluts de bal over de lijn weet te werken. Veel gejuich langs de kant, want deze wedstrijd moet gewonnen worden willen we de koppositie blijven behouden.

Een kwartier houden we stand maar dan weet LSC toch te scoren met een prachtig schot op goal. Maar de meiden geven niet op en even later scoort Rixt den B alweer de 2-1, voor Rixt een droom die uitkomt… Zo gaan we rusten.

In de 2e helft een beter fc Harlingen, en dit lieten de meiden ook duidelijk zien. Al vrij snel weet onze andere Rixt te scoren en zo staan we 3-1 voor. Het was gewoon een Rixt wedstrijd, met hier en daar een Rixt. Er werd heel wat af geRixt.

Even later ging er alweer een Rixt alleen op het doel af, maar nu stond de keeper goed opgesteld. En zo kregen we een corner, Meike nam deze weer prachtig. Ze krulde de bal zo langs de keeper in het doel, er stond wel een Rixt in de buurt maar zij raakte de bal net niet. En dus kwam deze goal op naam van Meike.

De eindstand 4-1, en zo blijven de meiden bovenaan staan. Er werd gehost en gezongen over een eventueel kampioenschap. Maar laten we vooral Franeker niet vergeten! Franeker staat 4e maar hebben 2 wedstrijden minder gespeeld. Zij kunnen na die 2 inhaalwedstrijden net als de meiden op 12 punten komen.
Het blijft vooralsnog heel spannend. Over 2 weken beginnen we met de returnwedstrijden, dan spelen de meiden in Emmeloord tegen Flevo boys. Tegen die tijd weten we misschien ook wie de tegenstander wordt in de halve finale van de beker.

Sponsoren