Nieuws Blijf altijd op de hoogte

MO13-1 geeft in de slotfase 2 punten weg

04-11-2018

Op deze prachtige zaterdagmorgen kwamen de meiden van Franeker op bezoek.

Franeker staat onderaan de ranglijst met 0 punten. De 1e wedstrijd werd door de Harlingers gewonnen met 4-2, en dus gingen de meiden nu ook met goede moed het veld in. De selectie was weer compleet en dus was de dug-out weer goed gevuld. Er is afgelopen week wel in goed overleg besloten dat Mirte voortaan een blauw shirt aantrekt en Kim het prachtige oranje shirt inclusief handschoenen.
Om 11 uur begon de wedstrijd en werd er vooral op de helft van Franeker gespeeld. Na 8 minuten vond Meike dat het tijd werd voor een doelpunt, na een paar keer de achterhoede gedold te hebben schoot ze nu van afstand. Hij vloog zo de kruising in en zo stonden de meiden terecht voor met 1-0. 5 minuten later schiet ze ook de 2-0 binnen en kunnen we even achteroverleunen….
Dat dachten we, Franeker komt er even later ook door en schiet hoog in het doel binnen. Onhoudbaar voor Kim. Vlak voor de rust schiet Mirte de 3-1 binnen, vanuit de kluts voor het doel krijgt ze haar voet er tussen. Met deze stand gaan we rusten.
De 2e helft is nog maar net begonnen of de 4-1 ligt er ook al in. Meike kreeg het weer op haar heupen. Franeker geeft niet op en blijft vechten voor nog een doelpunt. En hoe Kim ook haar best doet en de achterhoede heel veel wegwerkt valt hij toch. 4-2.
In de slotfase wordt er volgens het publiek tactisch slecht gewisseld, een deel van middenveld en een vaste achterhoede speelster zitten opeens allemaal op bank. Zo schiet Franeker de 4-3 binnen en 2 minuten later ook de 4-4.
Teleurgesteld verlaten de meiden na het fluitsignaal het veld. Dit zijn 2 verloren punten. Eenmaal onder de douche hadden de meiden gelukkig al weer veel plezier.
Volgende week reizen we weer af naar Sexbierum, vroeg uit de veren want de aftrap is al om 8.30 uur.
Sponsoren