Nieuws Blijf altijd op de hoogte

MO13-1 geeft alles in bekerfinale

02-06-2019

Zaterdagochtend 1 juni werd er in alle vroegte verzamelt op de club. Om kwart over 7 vertrok de partybus naar Zuidwolde voor de bekerfinale tussen St. FC Meppel/Alcides MO13-1 en fc Harlingen MO13-1. Daar werden vandaag alle bekerfinales van Noord Nederland gespeeld. Op sportpark Woltingeslag werden die dag maar liefst 108 wedstrijden gespeeld en onze meiden beten op 1 van de 6 velden het spits af.

Omdat we wat laat aankwamen was er geen tijd voor een goede warming-up. Voor de wedstrijd werd door de officiële scheidsrechter van de KNVB alle spelersnamen gecontroleerd.  Ondertussen  controleerden de grensrechters de netten en nadat er 1 kapot net gerepareerd was kon er begonnen worden.

Het begin van de 1e helft speelden onze meiden wat onwennig en liep het niet goed. Terwijl Meppel wel gelijk vol gas ging resulteerde dit dan ook al snel in een doelpunt. De meiden probeerden zich te herpakken en Mirte kreeg een grote kans. Helaas bleef de bal op de doellijn liggen. Aan de andere kant vloog hij er wel in en zo gingen we rusten met een 2-0 achterstand.

In de 2e helft een beter fc Harlingen, kansen kwamen er. Zo liep Meike alleen op de keeper af, schoten op de paal en op de lat maar het geluk was vandaag niet aan onze zijde. Toen Meppel de 3-0 scoorde was de wedstrijd gespeeld. Uiteindelijk werd het nog 4-0 door een ongelukkige goal en floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Peter IJdema heeft voor prachtige foto’s gezorgd en die zie je hier: https://flic.kr/s/aHsmDWh88P

De teleurstelling moest even verwerkt worden, maar toen kwam voorzitter Nico Beuker met woorden van trots en een prachtig aandenken voor iedereen. Ook kreeg iedereen nog een prachtige KNVB medaille. Daarna iedereen weer in de partybus terug naar huis. Onderweg nog een klein feestje want een 2e plaats in een bekertoernooi is een grote overwinning!

Sponsoren