Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Met nieuwkomer Pim nam JO12-1 het op tegen Berlikum

30-01-2023

De JO12 had zaterdag op het programma weer een uitwedstrijd. Dit keer tegen het bekende SC Berlikum.

De vorige ontmoeting wisten de Harlingers nog met 2 – 4 te winnen. Maar dat was zeker geen garantie voor vandaag. We moesten Quinn en ook Lasse missen deze wedstrijd. Maar daarentegen hadden we nieuwkomer Pim die vorige week tegen Deinum zijn debuut maakte.

Pim deed het zo goed dat de trainers een basisplaats voor hem hadden gereserveerd. Samen met Anne-Jeppe en Thijmen vormden zij een solide verdedigingslinie. Tussen de palen stond natuurlijk talent Lucas. Zijn leerdoelen waren vooral spelhervattingen gecontroleerd nemen en meevoetballen in balbezit. Het middenveld bestond uit Shazad, Tijs en Stijn. En de voorhoede werd bezet door Jurre. Wissels waren Kyron en Yisak.

De wedstrijd begon slordig voor de nog niet wakkere Harlingers. En Berlikum profiteerde daar volop van met kansen. De verdediging kwam handen en voeten te kort en moest erkennen dat het vandaag lastig ging worden. Door middel van hoekschoppen kwamen de gasten gevaarlijk voor Lucas zijn doel. Toch hielden we stand, en konden ook wij af en toe naar voren voetballen. De 1 – 0 was uit een hoekschop en de strakke bal werd niet weg gewerkt en de vrijstaande speler van Berlikum kon vrij gemakkelijk binnen koppen.

Toen was het meteen een keerpunt en begonnen wij veel beter te voetballen. De inmiddels ingevallen Kyron en Yisak brachten meer kansen. Maar tot scoren kwam het nog niet. Yisak speelde veel spelers uit. Maar elke keer was het Berlikum die een oranje muur vormden. De goed vrijstaande Kyron of Shazad werden niet of nauwelijks aangespeeld waardoor veel balverlies ontstond voor ons. Met een 1 – 0 stand gingen we rusten.

De tweede helft was voor fc Harlingen. Berlikum zakte in en de gasten mochten het spel maken. En door goed overspelen werden er veel kansen gecreëerd. Anne-Jeppe had het spelletje al door en sloot vaak aan bij de aanvallen. Thijmen en Pim controleerden vanuit achteren het spel. Stijn met zijn snelheid langszij en Jurre was een plaaggeest in het storen bij de tegenstander. Kyron werd veelal in de ruimtes aangespeeld en kon vanuit daar de bal voorgeven. De doelman van Berlikum had er alle moeite mee maar het lukte hem om zijn doel schoon te houden deze ochtend. Een dikke kans voor Shazad maar heel ongelukkig ging ook deze er niet in. Het moest even meezitten maar dat was vandaag niet het geval.

Toch zeer goede complimenten voor het spelbeeld van de tweede helft. We hebben er weer alle vertrouwen, we gaan lekker trainen en over twee weken voor de derde keer op rij spelen we een uitwedstrijd, dan tegen Sint Annaparochie. 

 

Volg ons via Facebook, Instagram en/of Twitter en mis niks!

Sponsoren