Maatregelen vanaf zaterdag 25 september bij fc Harlingen

24-09-2021

In de persconferentie van 14 september jl. kondigde het kabinet nieuwe versoepelingen per 25 september aan. Dat is goed nieuws, want het lijkt erop dat we in de samenleving stap voor stap teruggaan naar het “oude ”normaal. Toch blijft voorzichtigheid belangrijk. De basisregels blijven onverminderd van kracht! Daarnaast moet worden voldaan aan de richtlijnen dat je thuisblijft als je ziek of verkouden bent of als iemand uit jouw huishouden positief op het coronavirus is getest.

Aangezien sportkantines gelijk worden gesteld aan horeca, waar het gaat om het toelaten van personen in de kantine, zullen wij als fc Harlingen er ook aan moeten geloven om de corona check toe te passen. Er is voor sportkantines echter wel een uitzondering gemaakt. Die uitzondering zit ´m in het feit of je iets bestelt en mee naar buiten neemt of dat je in de kantine gaat zitten en daar iets gaat eten of drinken of gewoon plaats wilt nemen. Wij zijn ons ervan bewust dat de nieuwe coronamaatregelen ons beperkt in onze gastvrijheid. Omdat de maatregelen ons worden opgelegd, hopen wij op een ieders begrip en medewerking.

Vanaf 25 september is het volgende in onze kantine van kracht;
1) Indien je in onze kantine iets bestelt en het na ontvangst naar buiten meeneemt, hoef je géén coronatoegangsbewijs (CTB) te tonen. Je hoeft ook géén vaccinatiebewijs te laten zien noch een negatief coronatestbewijs te tonen. Je kunt dus gewoon iets bestellen en dit vervolgens wel buiten nuttigen.

2) Wil je gebruik maken van de kantine om bijvoorbeeld daar iets te drinken, te eten of gewoon te zitten, dan hebben wij een coronatoegangsbewijs (CTB) nodig dat aantoont dat je gevaccineerd bent.
Iedereen, boven de 13 jaar moet aan kunnen tonen volledig gevaccineerd te zijn. Dit doe je door de CoronaApp op je mobiel te openen en de QR code te laten zien aan de barmedewerker. Zij checken de QR code. Heb je de App niet op jouw telefoon, zet hem er dan snel op!!
Eventueel kun je ook de papieren coronabewijs of een versie van de registratiekaart laten zien. Een negatieve test van niet ouder dan 24 uur voldoet uiteraard ook.

Wij zijn ons er van bewust dat het niet op de normale manier mogen gebruiken van onze kantine voor iedereen heel vervelend is. Dat is het voor ons ook, want fc Harlingen staat te boek als een gezellige, spontane en zeer gastvrije club. Dat we deze maatregel moeten uitvoeren raakt ons zeer. Wij hopen dat het van heel korte duur is en dat we echt weer snel terug gaan naar het oude normaal. Ondanks alles hopen wij dat iedereen geniet van een prettig verblijf op ons complex.

Waar heb je géén CTB (Coronatoegangsbewijs) nodig.

• Het spelen van wedstrijden of trainingen
  • Als toeschouwer van een wedstrijd
  • Voor het gebruik van het terras buiten en het afhalen van eten en drinken
  • Het nuttigen van afgehaald eten en drinken buiten