Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Lewenborg te sterk voor fc Harlingen

10-04-2018

Het begon zo mooi voor de fc Harlingen, met een prachtig doelpunt van Sjouke Bootsma kwam de thuisclub op een 1-0 voorsprong en een paar minuten later is het al weer over, o.a. door verdediging fouten. Even gloorde er hoop, maar het bleef bij gloren.

Lewenborg staat derde op de rangrijst, wel op duidelijke afstand van koploper Helpman. Toch beschikt de ploeg over een aantal behoorlijk goede spelers, achter solide verdedigend en voorin snelle spitsen, dus eigenlijk een maatje te groot voor de fc Harlingen. Voor het eerst dit seizoen kon de thuisclub weer beschikken over Kevin Jaarsma. Hoewel nog lang niet fit bleek hij nu al een versterking. Verder speelde good old Hilko Mulder ook degelijk. Er werden in deze zeer sportieve wedstrijd toch twee spelers met rood van het veld gestuurd, van beide clubs één.

Lewenborg begon zeer aanvallend en Patrick van der Waard moest direct in grijpen om een score te voorkomen. Het leverde de tegenstander een aantal corners op en die zouden in het verloop van de wedstrijd bepalend zijn. Scheidsrechter van der Kamp zat er ook wel een paar keer behoorlijk naast wat de corners betreft. Sander Zeilmaker kreeg in het begin ook een kleine kans, maar hij treuzelde te lang. Jeroen van Dellen en opnieuw Patrick moesten corners weggeven om het scoren door de tegenstander te beletten. Na tien minuten is er een goede Harlinger aanval. Sander schiet de bal geweldig in en deze wordt door een verdediger met de ellebogen vooruit, gekeerd. De scheids wil van een penalty niets weten, jammer. Rond de twintigste minuut bereikt Kevin met een lange bal de op rechts staande Sander, deze zet de bal prima voor en met een geweldig schot vanaf rand zestien schiet Sjouke de bal in de rechter kruising en zet de thuisclub op 1-0.

Een paar minuten later is de voorsprong alweer te niet gedaan. Uit één van de vele corners, genomen door Jannick Plantinga, kan aanvoerder Rodney van der Hoek ongehinderd de 1-1 binnen tikken. In de 35e minuut heeft scheidsrechter van der Kamp een black out. Hij legt de bal op de stip tot grote verbazing van vriend en vijand. Jannick Plantinga benut deze buitenkans en scoort de 1-2. Wat fc Harlingen ook probeert, de gasten blijven de gevaarlijkste ploeg. Vlak voor de rust krijgt Lewenborg opnieuw een corner en het is weer Jannick Plantinga die nu rechtstreeks uit die corner bij de ongedekte eerste paal scoort, 1-3 en dit werd ook de ruststand.

fc Harlingen start met wat meer overtuiging in de tweede helft. Er is een kansje voor Kevin en een vliegend schot van Jeroen gaat net over. Ook zijn er een paar vrije trappen voor de fc Harlingen op een mooie plaats, maar aanvoerder Ane Schaap had het vizier deze middag niet op scherp staan. Achterin hadden de backs Frank Claasz Coockson en de jeugdige Jari Lemmers het best moeilijk met hun snelle tegenstanders. In de 50e minuut krijgt fc Harlingen de genade slag. Een counter van Lewenborg, sterk ruikend naar buitenspel werd door Mike Weidgraaf uitstekend omgezet in een doelpunt, keeper Vincent van der Werf kansloos latend, 1-4. Hierna verlaat Kevin het veld en wordt vervangen door Nick van der Kooi. Doelman van der Werf moet reddend optreden bij een snelle doorbraak van de tegenstander. De degelijk spelende Hilko werd nog vervangen door Yasin Faggouss. Een uitstekende voorzet van Nick werd niet benut door de voorwaartsen. De thuisclub leek in de 65e minuut dichterbij te komen, maar de kopbal van Sander ging via de paal achter. Ook Jari werd nog gewisseld en Marco Zeilmaker was zijn vervanger. Even later maakte de Lewenborg speler Yorick van der Velde een slaande beweging en kon met rood vertrekken. Dit zorgde voor een opleving bij fc Harlingen. Na een voorzet uit een vrije trap genomen door Ane was het opnieuw Sjouke die scoorde, 2-4 en zo de stand wat dragelijk maakte. Helaas moest Nick hierna ook met rood het veld verlaten, na een te felle charge volgens de scheids die het zelf nooit gezien kon hebben. Een stevige overtreding op Sander werd bestraft met een vrije trap rand zestien. Sjouke schoot via de verdediging net naast tot corner, deze werd door Sander over gekopt. In blessure tijd wist de snelle Rai de Vries nog de 2-5 te scoren.

Lewenborg was de terechte winnaar. fc Harlingen speelt de komende weken alleen maar tegen de koplopers, het zal dus moeilijk worden om zich veilig te spelen. De spelers geven alles, maar dat is blijkbaar niet genoeg. Opstelling fc Harlingen: Vincent van der Werf, Frank Claasz Coockson, Ane Schaap, Patrick van der Waard, Jari Lemmers, (Marco Zeilmaker), Hilko Mulder, (Yasin Faggouss), Jeroen van Dellen, Arjan Outhuyse, Sjouke Bootsma, Kevin Jaarsma (Nick van der Kooi), Sander Zeilmaker.

Sponsoren