Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Leuke stadsderby tussen fc Harlingen JO9-1 en SC Franeker JO9-2

28-09-2022

De 3e wedstrijd van het seizoen stond afgelopen zaterdag op het programma voor fc Harlingen JO9-1, en wat voor een! Een echte derby tegen SC Franeker JO9-2.

Bij de jongens leeft dat niet echt maar onder het publiek wel. Helemaal bij o.a. opa Dikkie Visser. Normaal verwent Harlingen supporter maar vandaag even niet. De familie Visser was vandaag voor Franeker omdat een kleinzoon daar speelt. Dat Franeker het seizoen goed is begonnen hoor je dan langs de lijn en de uitslag van vorig seizoen, 4-6 voor Franeker, lag bij de jongens nog vers in het geheugen.

Het was echter fc Harlingen dat vroeg de score opende via Beau, 1-0! fc Harlingen drong aan om de score uit te breiden maar kwam lastig door de stugge Franeker defensie. Dat was niet zo vreemd omdat Franeker tot de time out met een mannetje meer speelde… Scheidsrechter Sander Zeilmaker was na 10 minuten eindelijk wakker en zo speelden we na de time out 6 tegen 6.

De 2-0 liet dan ook niet snel op zich wachten, een goede goal van Friso. Zoals gezegd is Franeker niet zomaar een ploegje en het was direct uit de aftrap dat de nog na genietende Harlingers een goal moesten incasseren. Keeper Järvi kwam nog goed uit zijn goal om de bal te blokken maar Franeker was attent om de bal in te tikken 2-1. fc Harlingen was weer snel bij de les en in dezelfde minuut maakte Jurre de belangrijke 3-1.

Na de limonade golfde het spel lekker op en neer, Lucas en Alex hadden het geluk niet mee om te scoren en Franeker kwam maar niet langs onze degelijke doelman. Vooral Lucas was in de 2e helft lekker vel op de bal en veroverde diverse malen de bal. Onze topscorers Friso en Jurre konden elk nog een keer scoren en zo wonnen onze jongens dik verdient deze wedstrijd.

We willen Sander graag bedanken voor het fluiten. Dikkie Visser ging wat teleur gesteld naar huis maar was zondag bij het 1e gewoon weer voor fc Harlingen! 😉

Sponsoren