Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Late remise fc Harlingen 1

22-11-2018

Late remise fc Harlingen 1
In een van beide kanten slechte wedstrijd heeft fc Harlingen de ongeslagen thuis status weten te handhaven. Na drie thuis overwinningen werd er op het laatste moment gelijk gespeeld tegen Black Boys. Dat was te danken aan de voorwaartsen van Black Boys die een aantal honderd procent kansen misten en het prima keeperswerk van fc Harlingen doelman Egbert-Jan Panbakker. Bij winst had de thuisclub goede zaken gedaan, maar dat zat er deze middag niet in, ook omdat er al vroeg in de eerste helft twee geblesseerde spelers zich moesten laten vervangen.

De wedstrijd was nog maar een paar minuten oud toen Patrick van der Waard vanaf links maar net over schoot. Een corner goed genomen door Arjan Outhuyse leverde geen gevaar op. Even later kopte Remko Zandberg weer uit zo’n corner net over. Het begon dus goed voor de thuisclub. Hierna werd Black Boys gevaarlijker, een goede kans werd door doelman Panbakker met de voet gekeerd. Even later ging de geblesseerde Siefko Jager in de fout, het liep gelukkig goed af. Met lange ballen vanuit de verdediging van de gasten brachten ze de verdediging van fc Harlingen duidelijk in de problemen en ook waren de gasten, spelend in de welbekende zwarte tenues, in de duels de meerdere. Toch kreeg Niels Vlottes een kleine kans na 20 minuten, hij treuzelde te lang , weg kans. Na 25 minuten moet Patrick geblesseerd naar de kant en dat is wel een aderlating voor de ploeg. Zijn vervanger is Yasin Faggouss, een heel ander type speler. Even later is het Siefko die naar de kant moet met een hamstring blessure, zijn vervanger achterin is Pier Zaagemans. Niet goed ingrijpen van de achterhoede van de thuisclub zorgt voor een honderd procent kans voor spits Niemarkt van Black Boys. Gelukkig mist hij faliekant. Dat zou overigens niet zijn laatste misser zijn. In de 40e minuut komt Martin van Andel in goede scoringspositie, in plaats van te schieten geeft hij de bal nog eens af. Als iedereen denkt dat de rust met 0-0 zal ingaan is het toch de tegenstander die weet te scoren in de blessure tijd van de eerste helft. Een vrije trap van Black Boys wordt niet goed achterin verwerkt en het is Lars van Dijk die alsnog de 0-1 scoort, een domper voor de thuisclub.

Black Boys ging er in de tweede helft nog wat steviger in en dit leidde tot enkele vrije trappen voor fc Harlingen op mooie plaatsen. Scoren echter hieruit bleef achterwege. In de 51e minuut begon fc Harlingen aan één van de spaarzame goede aanvallen. Men speelde de achterhoede uit, maar de kans werd afgefloten door scheidsrechter van Houten, die als een vorst alles vanuit de middencirkel alles beoordeelde, zo ook het onterechte vlagsignaal van de Black Boys assistent-scheidsrechter. De tegenstander blijft gevaarlijk en doelman Egbert-Jan moet een aantal keren ingrijpen, wat hij ook voortreffelijk doet. De thuisclub probeert het wel, maar is te slordig in de passing en zo lijkt het erop of weinig lukt deze middag. In de 67e minuut krijgt fc Harlingen een corner op rechts, goed genomen door Arjan en tot grote teleurstelling van iedereen van de thuisclub is het Sven Dijkstra die de bal op de onderkant lat kopt, de bal stuit het veld weer in en wordt weggeroeid door de verdediging. Meteen hierna komt er een grote kans op 0-2, maar Egbert-Jan redt opnieuw. Nadat Sven goed vrijgespeeld is door Niels, komt hij tot een schot wat echter ver over gaat. Met nog een kwartier te gaan gaat fc Harlingen voor de derde keer wisselen, Nick van der Kooi verlaat het veld voor Leandro Diz, die goed zal invallen. Black Boys blijft een meester in het missen van kansen en fc Harlingen mag de handen dicht knijpen. Tegen het einde van de wedstrijd, de 89e minuut, komt toch de gelijkmaker. In een echte scrimmage voor het Black Boys doel lijkt het of Leandro zou scoren, maar het is Martin die van dichtbij de bal in de touwen jaagt, 1-1. Vlak voor tijd krijgt uit een vrije trap Yasin nog een kop kans, maar hij kopt net over. Dat zou wel een beetje teveel van het goede zijn geweest.

De thuisclub mag tevreden zijn met deze puntendeling. Opstelling fc Harlingen : Egbert-Jan Panbakker, Frank Claasz Coockson, Siefko Jager ( Pier Zaagemans ), Sven Dijkstra, Jesse Mulder, Patrick van der Waard ( Yasin Faggouss ), Martin van Andel, Nick van der Kooi ( Leandro Diz ), Arjan Outhuyse, Niels Vlottes , Remko Zandberg.

Foto: Dorus Breidenbach

Sponsoren