Last minute afgelastingen zorgden ervoor dat MO17-1 en JO14-1 het tegen elkaar opnamen

05-12-2021

Wat een week…zo krijg je te horen dat het allemaal spannend gaat worden met de competitie, geen trainingen en wedstrijden meer na 17.00 uur. Dat wordt dus zonder trainen de wedstrijden doen, erg spannend want we willen geen blessures. Er wordt een besluit genomen: de wedstrijden gaan door op zaterdag 4 december en er word gevraagd welk team dat wel wil. Nou MO17 wil dat natuurlijk wel en op de planning voor zaterdag 4 december staat: fc Harlingen MO17- LSC 1890 MO17-1. Dat gaat een spannende wedstrijd worden want wij staan 1e en LSC 1890staat 2e.

De leiding heeft de opstelling klaar en de meiden voorbereid op de wedstrijd die komen gaat. Alles is geregeld. Dan komt eind vrijdagmiddag een telefoontje van de tegenpartij. Te weinig spelers. En zo een minuut later krijgt ook de JO14 een afmelding van de tegenpartij. Ook te weinig spelers. Hmmmm… dat brengt de leider van MO17 op een idee. (geen trainingen meer, weinig wedstrijden voor
de boeg, en veel kinderen die wel willen voetballen, maar geen tegenstander hebben) Dat word dus een oefenwedstrijd op zaterdag 4 december om 11.00 uur. Broertjes en zusjes tegen elkaar. Moeder en een vader die bij hun kinderen staan te kijken die tegen elkaar moeten. De trainer van het ene team die zijn team moet begeleiden tegen zijn zusje. De spanningen waren in de meeste gezinnen de avond van te voren al voelbaar.

Onze vaste scheidsrechter Daisy en grensrechter Marten waren er al klaar voor en besloten om de wedstrijd 4 minuten eerder te laten beginnen. Volgens mij was dat voor de meiden een paar minuten te vroeg, want binnen 1 minuut viel de eerste goal al voor JO14. Ok√©, we hebben duidelijk de jongens onderschat. In de 9e minuut was het al snel 0 – 2. En toen ging het snel…
13 e minuut 0 – 3
18 e minuut 0 – 4
24 e minuut 0 – 5

De jongens gingen als een speer, maar het plezier was wel goed zichtbaar bij beide teams en begeleiding. Veel gelachen en geintjes gingen over en weer. Met uiteindelijk 0 – 6 achterstand gingen we de rust in. Maar wel alle spelers met een lach op het gezicht.

In de kleedkamer werd er even goed over nagedacht wat er nou eigenlijk was gebeurt. Het ging allemaal zo snel op het veld dat daar geen tijd voor was tijdens de wedstrijd. Duidelijk was toen de 2e helft begon, dat het wel tot ze door was gedrongen wat er anders moest. De eerste goal die viel was dan ook voor de meiden. 1 – 6. Maar uiteindelijk is de wedstrijd gewonnen door de jongens met 1 – 8.

Het was een erg leuke wedstrijd. En we hebben afgesproken dat dit wel vaker kan. We weten niet hoe het gaat komen de rest van de competitie maar hier zit sowieso een vervolg aan te komen, en dan uiteraard met winst voor de meiden!!!

De meiden en begeleiding werden nog even verrast door onze Sint scheidsrechter. En zo heb ik een heerlijke sportieve dag gehad. Ook JO14 heel erg bedankt voor deze leuke wedstrijd!