Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Langzaam aan ontwaakt het vuurtje bij JO13-1

06-10-2018

Deze week staat Frisia JO13-2 – fc Harlingen JO13-1 op het programma. Na afgelopen week onterecht verloren te hebben waren onze jongens en natuurlijk de leiders er op gebrand de 3 punten mee naar huis te nemen. 7:45 Uur vertrekken we bij de club richting Frisia. Met een hoop publiek vandaag wat ik overigens wel snap na ons goeie maar ongelukkig optreden van vorige week.

We gaan van start met de wedstrijd en eigenlijk zijn we nog niet echt wakker want we zijn niet sterk in de duels! Maar met een hoop moed en goede wil kruipen we langzaam een beetje uit onze schulp. Een aanval over links, een beetje in de kluts beland de bal bij Niec Aalders die goed doorgaat richting de 16 meter. Ondanks dat wij met 40 man zeggen schieten schieten schieten dacht Niec laat ze maar schreeuwen aan de zijkant ik weet wat beters en geeft hem super mooi op Hessel die onberispelijk de verre hoek vind en onze jongens op 0-1 zet!! Daarna pakken we snel door en krijgen we een corner. Deze word in eerste instantie weggewerkt maar gelijk weer ingebracht waarbij er een echte scrimmage ontstaat voor de goal en ja hoor daar was ie eindelijk! De 1e goal van onze Sil in de JO13 en dit betekend voor ons de 0-2!! We gaan bijna richting de rust en moeten zorgen dat we deze voorsprong meenemen maar helaas, we worden toch een klein beetje onder druk gezet en er komt een vrije trap voor Frisia. Tja daar was ie helaas weer uit een doodspel moment de 1-2. Klein beetje teleurgesteld gaan we de richting de box en op het veld word een beetje gekibbeld met de tegenstander!!

Onze jongens worden aangespoord om het voetballend op te lossen en niet in het gezeur van die Liwwaddes met te gaan. We pakken het op in de tweede helft en gaan strijden want ja dat gebeurde er!! Het vuur wat er vorige week ook was ontwaakte en Jort kreeg de bal aan de zijkant. Hij nam een sprint, schudde zijn tegenstander van hem af en gaf de bal voor. De keeper verdedigde met moeite uit en daar stond onze Dilaan die met een pegel de stand om 1-3 zette en zo hebben we een beetje lucht! Hierop wederom een goeie aanval over de rechterkant met Jort die zijn directe tegenstander eruit loopt en ervoor langs kruist. Hij is er voorbij en gaat om, dit was een zuivere penalty!! Scheidsrechter fluit voor de overtreding en wat zegt hij: de actie begint er buiten! Wij stonden met onze mond vol tanden snapten er geen bal van! Even later een aanval door het midden en word Niec onderuit gehaald. Nick gaat achter de bal staan, wij zeiden aan de zijlijn dit word weer niks die zal de bal wel weer mooi proberen voor te geven of zo maar tot onze verbazing richt hij een keer goed en schiet de bal er in 1 keer in!! 1-4. Tenminste dat dacht iedereen waar het niet dat er een grensrechter met de vlag staat te vlaggen en geeft buiten spel aan! Twee man van Frisia op de achterlijn en 1 van ons wederom een rare beslissing maar de goal telt niet! We doen er gewoon nog een stapje bovenop en waar het niet dat het weer onze Jort is die weggestuurd word van achteruit en de bal super goed klaar legt voor Niec Aalders die oog in oog niet faalt tegen de keeper en de eindstand zet op een dikverdiende 1-4!!

Jongens top gespeeld en op naar volgende week!

Sponsoren