Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Lac Frisia wint het Havenstad jeugd zaalvoetbaltoernooi 2023

05-01-2024

“De jeugd heeft de toekomst” en daarom wordt er al jaren een jeugdtoernooi georganiseerd naast het seniorentoernooi. Wij zijn er super trots op dat er ook dit jaar weer zes ploegen (JO11) de strijd met elkaar aan wilden gaan. De wedstrijden werden gespeeld in de “kleine” hal met twee grote goals die we mochten lenen van de Hockey club. Vanwege de afmetingen werd er met drie veld spelers en een keeper gespeeld. De spelbegeleiding was in handen van Jort Scheffer en Nick Teerling die dit fantastisch deden.

Het werd een doelpuntrijk toernooi waarbij er minstens net zo fanatiek werd gestreden als bij de senioren. De tribune was afgeladen met supporters en dat gaf de jongens nog meer energie. Het waren doelpuntrijke wedstrijden. In de poule wedstrijden vielen gemiddeld 8 doelpunten per wedstrijd. De poule indeling was als volgt:

Poule A:
1. fc Harlingen 1
2. Lac Frisia
3. SJO AVC/Tzummarum

Poule B:
1. Zeerobben
2. Sjo Arum/Stormvogels
3. fc Harlingen 2

Lac Frisia werd ongeslagen winnaar in poule A en mocht het in finale opnemen tegen de winnaar van poule B. Daar was het spannend en hadden alle ploegen drie punten, maar was het eindelijk Zeerobben dat op doelsaldo winnaar werd. De finale werd gespeeld in de “grote” hal, waar het publiek kon genieten van een bloedstollende finale. Beide ploegen speelden met veel inzet en lieten zien dat ze goed kunnen zaalvoetballen. Zeerobben pakte het initiatief en Frisia werd op eigen helft vastgezet. Geert Alkema speelde zich goed vrij en schoot hard op de goal en het was dankzij uitstekend keeperswerk van Baran Barwari dat een achterstand werd voorkomen. Frisia begon beter te voetballen en de druk op het Zeerobben goal nam toe. Frisia kreeg een vrije trap net buiten de cirkel vanwege hands. Luca ging achter de bal staan en hij nam de vrije trap op een manier waarop David Beckham jaloers zou zijn en schoot de 1- 0 in de touwen. Zeerobben speelde alles of niets en ging vol op de aanval. Geert Alkema probeerde het nog met een paar schoten maar Baran was in bloedvorm en samen met zijn team behielden ze de 1-0 voorsprong en mocht Frisia zich kampioen van het Havenstadtoernooi noemen.

Hielke reikte de enorme bekers en prachtige medailles uit. De prijs voor keeper van het toernooi ging naar Baran Barwari van Frisia en Geert Alkema van Zeerobben werd beste speler van het toernooi. De organisatie van het jeugd toernooi en de sponsors werden
bedankt voor hun inzet en bijdrage. ​Van der Meulen Speelgoed had als klap op de vuurpijl zelfs nog voor alle deelnemers aan het toernooi een bal beschikbaar gesteld.

Eindstand:
1. Lac Frisisa
2. Zeerobben
3. fc Harlingen 2
4. fc Harlingen 1
5. Sjo Arum/Stormvogels
6. Sjo AVC/Tzummarum

Alle foto’s van het toernooi zie je: HIER

fc Harlingen bedankt de sponsoren van het Havenstadtoernooi. Zonder de bijdrage en giften van onze sponsoren zouden wij dit toernooi nooit op deze wijze kunnen organiseren. fc Harlingen wil graag via deze weg alle sponsoren van het Havenstadtoernooi bedanken.

Sponsoren