Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Laatste thuiswedstrijd fc Harlingen 1 met Pupil van de Week Matteo Wierda

12-12-2019

De mannen van fc Harlingen 1 spelen zondag de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop waarbij Rival Mosselen  de wedstrijdsponsor is.

Ook deze keer wordt er gespeeld tegen een onbekende tegenstander, want dan komt Langweer op bezoek. Voor beide teams telt zondag alleen de winst. Langweer verloor de laatste vier duels, maar was niet altijd de mindere ploeg. fc Harlingen behaalde in de laatste twee duels vier punten. Als er zondag word gewonnen, dan sluit men met een goed gevoel de eerste seizoenshelft af. Op sportpark Vierkantsdijk begint zondag om 14.00 uur de wedstrijd en Pupil van de Week Matteo Wierda mag de aftrap verrichten.

Matteo is 10 jaar en zit op basisschool De Skelp in Drachten. Matteo vind het erg leuk om Pupil van de Week te zijn zondag en begint te vertellen: “Ik zat eerst op wedstrijdzwemmen omdat mijn broers dat ook deden, maar voetballen vind ik veel leuker. Na veel oefenen op het voetbalveldje in de grote speeltuin kwam ik in februari of maart 2019 bij fc Harlingen voetballen in JO10. Mijn positie in het veld? Ik kan overal wel staan. Ook keepen kan ik wel goed. Ik vind het voetballen bij fc Harlingen heel leuk omdat we een leuk team hebben met leuke begeleiders en trainers zoals Rico en Youri. Ik vind het ook leuk om op zaterdag na de wedstrijd op de club te blijven om met vrienden te voetballen en naar andere wedstrijden kijken. Het is altijd gezellig. We zijn ook twee keer naar Cambuur geweest met fc Harlingen en de laatste keer mochten we de line-up doen. Dat was ook heel leuk!” Als Matteo niet buiten aan het voetballen is dan kijkt hij thuis naar voetballen op Fox Sport en naar voetbal filmpjes op YouTube laat vader Siebrand weten. “Soms ziet hij een trucje van een voetballer op tv en dan gaat hij dat in de speeltuin proberen en oefenen.” Matteo zijn favoriete club is Ajax en zijn favoriete speler is Lasse Schöne. Tenslotte laat Matteo nog weten dat zijn lievelingseten witte spaghetti is (spaghetti Carbonara) en kan soms zo lang zeuren tegen zijn vader, net zo lang als nodig is, totdat ze dat gaan eten. Matteo heeft erg veel zin in zondag: “ik mag de hele middag bij fc Harlingen 1 zijn. Ik mag ook bij de spelers in de bestuurskamer zitten en bij hun op de bank zitten. Ik hoop dat ze winnen!

Na de wedstrijd is er live muziek met medewerking van Benny Bakker . Ook zal het Rad van Fortuin zijn rondjes draaien waarbij er weer leuke prijsjes te winnen zijn! Kortom, een laatste sportieve, gezellige afsluiter voor de winterstop waarbij iedereen van harte welkom is!

Programma senioren:
Zaterdag 14 december, UIT:
14.30 uur SDS VR1 – fc Harlingen VR1

Zondag 15 december, THUIS:
09.45 uur fc Harlingen 3 – LAC Frisia 3
12.00 uur fc Harlingen 2 – Drachten 3
14.00 uur fc Harlingen 1 – Langweer 1

Zondag 15 december, UIT:
10.00 uur vv Gersloot 1 – fc Harlingen 4

Sponsoren