Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Kerst Heida nieuwe Hoofd Opleiding

07-03-2023

Klaas Bouma (rechts) heet Kerst Heida namens fc Harlingen van harte welkom. Foto: E.c.A

Kerst Heida met ingang van nieuwe seizoen Hoofd Opleiding bij fc Harlingen.

Heida, momenteel werkzaam als hoofdtrainer van vv Hielpen, keert na 30 jaar terug naar de club die in zijn hart ligt. Bij fc Harlingen gaat hij met ingang van het nieuwe seizoen 2023-2024 aan de slag als Hoofd Opleiding.

Kerst Heida is nooit helemaal uit het zicht geweest en heeft nu mede door de jeugdcommissie van fc Harlingen de knoop doorgehakt. Heida ziet ook de successen van de jeugdcommissie en heeft zin in deze nieuwe uitdaging. “Ik vind dat fc Harlingen zeer goed bezig is. Met gecertificeerde trainers op elk team is de basis meer dan gezet. Aan mij de taak om de puntjes op de “i” te zetten.
Heida vindt het belangrijk dat de mensen hun vrijheid behouden. Elk team beschikt nu over 2 of meer (gecertificeerde) trainers/leiders en hij gaat de jeugdafdeling daarin nog meer begeleiden. Observeren, handvaten aanreiken, trainers en leiders begeleiden en wedstrijden bespreken zijn volgens Heida de kerntaken. “Maar alles in de visie van de club” laat Heida weten. “Fc Harlingen moet zijn integriteit behouden. Het is een club voor iedereen. Met voetbal voor iedereen. Waarbij het plezier en de ontwikkeling van alle jeugdvoetballers centraal staan.

De cirkel is spreekwoordelijke rond. Als hoofdtrainer bij het ‘Ouwe Seunen’ Walking Football team en vanaf het nieuwe seizoen aan de slag als Hoofd Opleiding. Van de oudste ‘jeugd’ tot en met de jongste jeugd een zeer belangrijke schakel binnen de vereniging en fc Harlingen heet Kerst Heida van harte welkom!

Sponsoren