Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Kansloze nederlaag fc Harlingen 15 – 1

31-03-2019

Kansloze nederlaag fc Harlingen 15 – 1

Op een prachtige zaterdagmorgen in maart moest fc Harlingen 15 -1 de inhaalwedstrijd spelen in Oudega tegen de 15 -1 van OHH (Oudega/ Heeg/ HJSC). Of het aan de weersomstandigheden lag of ergens anders aan maar het was niet best wat de jongens deze morgen lieten zien.

Wederom stond Keaton op doel, de achterhoede werd gevormd door Allard, Beau, Edivan en Nick van de 13-1. Het middenveld bestond uit Thijmen, Jesper, Mika en Luuk. De voorhoedespelers waren Lahcen en Ronin. Op de bank begonnen Justin, Niels en Sawwa.

Al gauw in de wedstrijd komt fc Harlingen onder druk te staan tegen OHH dat een punt minder had voorafgaand aan deze wedstrijd. Onze keeper Keaton stak echter in een bloedvorm en wist de eerste kansen met hulp van zijn verdedigers nog onschadelijk te maken. Toch kwam OHH al snel op voorsprong toen een afgeslagen corner hard werd inschoten en Keaton kansloos liet. Je zou denken dat fc Harlingen hierna meer energie in de wedstrijd zou stoppen maar het was OHH wat de klok sloeg. Ze waren in alles feller, sneller en geraffineerder. Na ongeveer een kwartier werd het dan ook 2 – 0. De keeper gaf de bal mee aan een verdediger, die niks in de weg werd gelegd, deze speelde op de aanvaller en Beau kon niet anders dan aan de handrem trekken met een penalty als gevolg.
Voor rust kreeg de fc toch nog wat mogelijkheden waarvan de inmiddels ingevallen de grootste kreeg. Hij stuitte echter op de robuuste OHH-keeper. Mika en Jesper probeerden het nog met een schot maar ook hier ontbrak de precisie. Aan de andere kant redt Allard nog op de doellijn en werd een solo van Lahcen op het laatste moment gestuit door de OHH-verdediging.

Na rust probeerde 15 – 1 wel een andere wending te geven aan het spelbeeld maar echte kansen werden er niet gecreëerd. Aan de andere kant was zoals gezegd Keaton een grote sta in de weg OHH-aanvallers. Meestal was hij de baas over de inzetten van OHH. Een keer was hij echter kansloos toen de spits van OHH zich goed losmaakt en keurig afrondde. Dat fc Harlingen in het laatst nog de 3 – 1 kon maken na een fraaie goal van Luuk na een goede pass van Beau was louter van belang voor de statistiek.

Al met al een zwakke wedstrijd van 15 – 1. Volgende week is er alweer kans op herstel wanneer koploper St. Anna naar de Vierkantsdijk komt. Aanvang 12.30 uur.

Sponsoren