Nieuws Blijf altijd op de hoogte

JO9-1 weet nu ook; Met inzet en strijd kun je een hoop bereiken!

05-12-2022

Vroeg verzamelen op deze koude gure ochtend, voor de uitwedstrijd tegen Oosterlittens JO9-1. De thuis wedstrijd was geëindigd in een 2-2  dus er stond ons een pittig potje te wachten. Op een modderig maar vlak veld mocht fc Harlingen de aftrap nemen.

We begonnen typisch voor de 1e helft, te aardig voor de tegenstander. De eerste corner van de wedstrijd mocht frank en vrij genomen worden, niet een speler van de fcH pakte de tegenstander aan, 1-0 achter. We speelden 7 tegen 7 i.v.m. het koude weer, dus geen wissels aan onze zijde. Fc Harlingen JO9-1 bespeeld graag de ruimte en dat is een stukje lastiger als je met meer spelers op het veld staat. Echt goed gevoetbald werd er dan ook niet, maar Jurre kon toch voor de 1-1 zorgen. fc Harlingen kreeg o.a. via Alex best wat kansen maar paal, lat en keeper stonden onze jongens in de weg. Oosterlittens was niet veel beter dan fc Harlingen maar kon via afstand schoten toch nog 2 keer scoren voor de rust. Zoals gezegd lieten we de tegenstander hun gang wat gaan en dat moest beter in de 2e helft.

De jongens zaten er wat uitgeblust bij in de kleedkamer en waren in gedachten al bij pakjes avond of de kraker Nederland – Amerika. Tot trainer Ronald het woord nam, hij had een plannetje bedacht en wilde ieders attentie. De opstelling werd omgegooid, Milan Jilderts (altijd onze laatste man) moest gaan buffelen in de spits, zijn opdracht alle ballen afjagen! Milan R. en Beau zakten een linie terug en het middenveld was voor Jurre, Alex en Friso. Focus was om in de 2e helft de tegenstander af te gaan jagen, verover je de bal niet dan komt je teamgenoot je helpen. Het overspelen en vrijlopen wat normaal gesproken wordt gecoacht werd even ter zijde geschoven.

Vanaf de aftrap van Oosterlittens zaten onze jongens er fel bovenop. Het was een beetje hotseknotsebegonia voetbal maar strijd werd er geleverd!! Het resulteerde toch in de aansluitingstreffer van Jurre 3-2. Waar het geloof in een resultaat in de rust niet aanwezig was bij de jongens kwam het geloof helemaal terug. Het was Milan R. die zag dat de slag op het middenveld verloren werd en besloot door te schuiven. Hij veroverde de bal wel en besloot te gaan schieten. Vanaf rechts via een tegenstander vloog de bal achter de keeper 3- 3! Onze vaste supporters kregen het er spontaan warm van en stuwde onze jongens verbaal naar voren. Oosterlittens probeerde wel aan te vallen maar Järvi raapte de ballen die toch door de verdediging kwamen goed op. Zo begon er een aanval via Järvi, die Friso in de loop aanspeelde, Friso kwam z’n tegenstander goed voorbij en legde de bal panklaar voor de goal. Onze goaltjesdief Jurre was er als de kippen bij 3-4!! Hoe lang nog scheidsrechter? Moeten we nu tijd gaan rekken trainer? Allemaal de vragen als je op voorsprong komt na een achterstand. Maar we zaten nu lekker in de wedstrijd, niks tijdrekken, gaan met z’n allen. De tegenstander lag in de touwen en Jurre deelde de 3-5 en daarmee de knock out uit.

De vreugde na het laatste fluitsignaal was groot en terecht, trainer Ronald toonde z’n gebalde vuist. Met inzet en strijd kun je een hoop bereiken, dat was het leermoment van deze wedstrijd. Volgende week spelen we thuis tegen ONS Sneek JO9-1 graag tot dan!

Sponsoren