Nieuws Blijf altijd op de hoogte

JO9-1 laat groei zien binnen het team

08-10-2019

fc Harlingen JO9-1 laat groei zien binnen het team

JO9-1 was er klaar voor afgelopen zaterdag. Een thuiswedstrijd tegen S.S.S ’68 onder een felle ochtendzon en niet vergeten de ouders die beide teams kwamen aanmoedigen! Na de aftrap kwamen beide teams in actie en deze actie speelde zich vooral af op de helft van de tegenstander.

fc Harlingen kwam sterk naar voren toe en er was duidelijk te zien hoe deze jongens en meiden zich hebben ontwikkeld de laatste paar weken. Er werd goed gekeken wie vrij stond en pogingen tot overspelen waren duidelijk zichtbaar. Het was dan ook een kwestie van een paar minuten voordat het eerste doelpunt door fc Harlingen gemaakt werd. Pogingen die de tegenstander deden tot aanval werden door de Harlingers aardig getackeld en de momenten dat S.S.S ’68 doorbrak liet de keeper zijn talent zien. Een paar mooie reddingen zorgden ervoor dat de eerste helft afgesloten kon worden met een tussenstand van 2-0.

Na de pauze was te merken dat fc Harlingen moeite had met de laaghangende zon en hierdoor afzwakte in de verdediging. Binnen een minuut had de tegenpartij een doelpunt gemaakt en dit zorgde ervoor dat fc Harlingen weer alerter werd. Dit was te zien in een actieve samenwerking onder coaching van de trainer. Ondanks het aantal wissels kreeg elk teamlid een kans om meerdere keren deel te nemen aan de wedstrijd. De tegenpartij leek sterker dan de eerste helft en dit heeft meerdere malen voor spannende momenten gezorgd en weer prachtige reddingen van de keeper. De 2-2 was al gauw een feit, maar Harlingen hield vol en was vastbesloten deze wedstrijd te winnen. Door middel van samenwerken, communiceren en overspelen werd het derde geldende doelpunt gemaakt door de thuisploeg.

De wedstrijd zette zich weer grotendeels voort op de helft van de tegenstander. Twee spelertjes van S.S.S. ’68 waren iets te gedreven en dit zorgde ervoor dat een spelertje van ons op de grond kwam te liggen. Hij bleef liggen en de verontwaardiging van de ouders was duidelijk te horen vanaf de zijlijn. Toch leken de spelertjes onderling hier weinig erg in te hebben, want het spel werd alweer snel opgepakt en uiteindelijk won fc Harlingen JO9-1 met een 3-2. Een spannende wedstrijd waarin Harlingen wederom heeft laten zien dat zij per week groeien in wat zij kunnen en een geweldig team neerzetten op het veld!

Op naar de volgende wedstrijd in Leeuwarden!!

Sponsoren