Nieuws Blijf altijd op de hoogte

JO8-1 neemt 3 dikverdiende punten mee naar Harlingen

06-11-2018

Zaterdag morgen 06.30 uur, de wekker gaat en we gaan ons klaar maken voor de altijd lastige uitwedstrijd tegen Franeker. Na de warming up kunnen we los. Met Tygo op het doel en onze verdere toppers Kyron, Anne Jeppe, Rutger, Lasse, Luquenio, Jesper, Almoutaz en Lucas gingen we van start, en hoe!

We drukten gelijk goed door op de goal van Franeker en al snel wist Jesper het doel te vinden door goed samenspel met Almoutaz. Er werd super verdedigd door Lasse en Luquenio achter in en onze keeper voetbalde én keepte goed mee. Daar gingen de mannen weer, Kyron en Lucas speelden mooi samen en die haalden een hoekschop uit deze mooie aanval. Jesper zet hem strak voor en ja Anne Jeppe staat op de goede plek en tikt zo de 0-2 in. Franeker komt er soms wel gevaarlijk uit maar onze mannen staan super te verdedigen. Een mooie pass op Almoutaz en die ziet op zijn beurt de keeper iets voor zijn goal staan en met een mooi lopje zo over de keeper 0-3. Hans zegt: “we zijn er nog niet we moeten zo wel doorgaan.” Franeker drukt steeds vaker naar voren en voor de rust scoorden ze dan ook de 1-3. Even lekker opwarmen in de rust voor de spelers. En misschien voor de ouders even afkoelen?.

In de tweede helft staat Lucas op de goal. We moeten direct aan de bak, Rutger en Tygo gaan samen goed naar voren en proberen het doel te vinden maar helaas. De bal komt naar Lucas en pakt de bal maar oh jee hij maakt hands. Oké, dus vrije trap voor Franeker en die scoorden dan ook de 2-3. Nu moeten we toch nog even doorzetten. Kyron, Lasse en Lucenio houden het achter super dicht en fc Harlingen krijgt wel kansen maar helaas ze gaan er niet in. Dan maakt Jesper hands, het zal toch niet… maar nee hoor! Hij hersteld zijn foutje super en schiet de bal weg. Daar gaat Jesper op pad en die schiet de bal op de goal en de keeper kan hem in eerste instantie nog keren maar Kyron is er als de kippen bij en scoort de verlossende 2-4. En dan fluit de scheidsrechter gelijk af en hebben de jongens de verdiende 3 punten meegenomen. Wat een plezier straalt dit team uit. Kijk maar eens naar de volgende foto’s.

Sponsoren