Nieuws Blijf altijd op de hoogte

JO19-1 wint van SC Franeker en Peter IJdema was hierbij ?

08-12-2019

Zaterdag 7 december.
Vandaag stond de streekderby tegen SC Franeker JO19-2 op de kalender. Altijd een wat beladen wedstrijd. En de mannen hadden wat goed te maken na de slechte prestatie vorige week tegen LSC JO19-2 waar er kansloos met 7-1 werd verloren.

Om 14:30 uur werd er afgetrapt onder leiding van W.J.Kimp.
Op doel vandaag Frank.
De verdediging bestond uit: Hessel, Youri, Martijn en Karim.
Middenveld: Aaron, Ricardo en Jarno.
Aanval: Lars, Noah en Stijn.
Op de bank zaten vandaag Mark, Daniël, Wiepke en Kjelt.

Je zag gelijk dat het een zwaar potje zou gaan worden. Beide ploegen waren aardig aan elkaar gewaagd. Toch was het fc Harlingen dat het initiatief nam en enkele gevaarlijke aanvallen werden opgezet richting het Franeker doel.
Echter de afwerking was niet scherp genoeg dus een 0-0 ruststand was het gevolg.

In de rust werden Lars en Noah vervangen door Mark en Daniël. De 2e helft werd wat grimmiger maar de mannen bleven door drukken. Met als gevolg dat Daniël in het strafschopgebied onderuit werd gebracht door 2 verdedigers van Franeker. Penalty!!
Ricardo ontfermde zich hierover en schiet feilloos binnen. 1-0.

Franeker was wat aangeslagen hierdoor en fc Harlingen probeerde gelijk de 2-0 op het scorebord te krijgen. Maar de echte scherpte in de afwerking ontbrak een beetje. Wiepke en Lars kwamen nog in het veld voor Hessel en Ricardo. Wiepke had niet lang na zijn invalsbeurt een grote kans om te scoren echter zijn teen was net niet lang genoeg om in te tikken.

Toen was het Mark die zo’n 10 minuten voor tijd de 2-0 liet noteren. Ondertussen waren er bij Franeker al 2 spelers uit het veld gestuurd met een rode kaart. Nu rustig de wedstrijd uitspelen. Maar net voor tijd wist Karim via een scrimmage de 3-0 nog binnen te tikken. En dit was tevens de eindstand. Peter IJdema heeft prachtige foto’s gemaakt en die zie

HIER

Klasse mannen en een overtuigende overwinning!!!
Volgende week zaterdag volgt er nog de inhaalwedstrijd tegen Makkum JO19-1.
Weer thuis om 14:30 uur. Daarna gaan de mannen de winterstop in.

De Reporter.

Sponsoren