Nieuws Blijf altijd op de hoogte

JO17-1 zit koploper op de hielen

25-11-2018

Zaterdag had JO17-1 weer een thuiswedstrijd en wel tegen MKV’29 JO17-1. Om 14:27 uur werd er afgetrapt onder leiding van scheidsrechter W.J.Kimp. Vanaf minuut 1 was het al duidelijk dat het weer een gemakkelijke middag zou worden. De vraag was alleen met hoeveel verschil zou er gewonnen worden. Want het doelsaldo zou wel eens doorslaggevend kunnen worden mochten we gelijk gaan eindigen met koploper Zwaagwesteinde.

Beginopstelling:

Doel: Frank
Verdediging: Youri, Martijn, Thijs en Kjelt
Middenveld: Karim, Jarno en Ricardo.
Aanval: Noah Hoffmann, Noah Postam en Aaron.
Wissels: Jens, Raf en Stijn.

De drang naar voren was gelijk groot en dat resulteerde na 5 minuten in een mooie aanval via links. Noah Hoffmann ronde deze fraai af en de 1-0 stond alweer op het scorebord. Vele aanvallen volgden hierop maar het vizier stond niet op scherp vandaag bij o.a. Jarno. Tot de 25e minuut toen er een vrije trap werd gekregen op de linkerkant aan de zijlijn. Ricardo nam deze voor zijn rekening en de bal zeilde mooi over de keeper heen in de verre rechterhoek van de goal. 2-0. 5 Minuten later was het alweer raak door een doelpunt van Aaron.3-0. Dit was tevens de ruststand.

In de rust werden Kjelt, Thijs en Noah Postma vervangen door Jens, Raf en Stijn. In de 2e helft was het blijven zoeken naar een ruimere uitslag maar net als in de 1e helft stond het vizier van vele spelers niet op scherp. Toch kon Youri via een steekbal Stijn aanspelen en die deze maakte het koel af. 4-0. Hierna volgden nog vele kansen maar men was niet echt scherp vandaag. Stijn, Aaron en Karim hadden opgelegde kansen maar ronden het niet echt goed af. Jammer want anders kwamen de dubbele cijfers echt in het zicht. Bij een scrimmage na een voorzet zag de scheids nog wel een overtreding op onze speler in het strafschopgebied. Gevolg penalty. Deze werd door Jarno genomen en de bal viel deze keer wel goed. 5-0 wat tevens de eindstand werd.

Conclusie? Er werd bij vlagen goed gevoetbald maar nu nog meer effectiever zijn in het afmaken van de kansen. Dan komt het helemaal goed. Maar we blijven nog steeds in de race voor een eventueel kampioenschap. De ploeg staat nu op 1 punt achterstand van nummer 1 Zwaagwesteinde.

Na de wedstrijd ging een deel van het team op zieke bezoek bij Stijn Nagel. Stijn is deze week geopereerd aan zijn kruisbanden. De operatie is geslaagd en Stijn is thuis om te herstellen. Hij zal nog een lange weg te gaan hebben maar het team hoopt dat hij zich spoedig weer kan mengen bij het team! Het team en de begeleiding wenst Stijn een zeer spoedig herstel!

Volgende week zaterdag staat de altijd beladen stadsderby op het programma. Uit tegen Zeerobben JO17-2. Aanvang 13:30 uur.

De Reporter.

Sponsoren