Nieuws Blijf altijd op de hoogte

JO17-1 wint met slordig voetbal

02-12-2018

Zaterdag 1 december, vandaag stond de enige echte stadsderby op het programma voor de mannen van de JO17-1.
Uit tegen Zeerobben JO17-2. Onder de spelers van beide teams altijd een leuk vooruitzicht omdat men elkaar wel goed kent. Gezien de tussenstand hoefden wij ons niet erg zorgen te gaan maken en dat bleek achteraf de juiste gedachte. Om 13:30 uur werd er afgetrapt.

Beginopstelling:
Ayrton op goal
Verdediging: Youri, Martijn, Kjelt en Jens.
Middenveld: Raf, Jarno en Ricardo.
Aanval: Noah Hoffmann, Frank en Aaron.
Wissels waren vandaag: Karim, Thijs en Stijn.

Vanaf de aftrap nam fc Harlingen gelijk het initiatief en dit resulteerde na 3 minuten al in een 0-1 voorsprong. Ricardo werd met een mooie steekbal weggestuurd door Noah en ronde deze beheerst af. In de groepsapp werd gelijk al geroepen 10,10,10 maar dat pakte niet helemaal zo uit. Wel werd na 6 minuten de 0-2 ingeschoten door Noah.
Zeerobben was zo overdonderd door deze sterke opening van fc Harlingen dat men nu zelf maar in eigen goal schoot.
0-3. De mooie aanvallen volgden elkaar in rap tempo op en het was weer Ricardo die nu een voorzet van links mooi afrondde. 0-4.
Hierna begon de swung er wat uit te gaan en werd er wat te nonchalant gevoetbald. Vlak voor rust wel weer een mooie voorzet van Jens en deze werd keurig afgerond door Jarno. 0-5.

In de rust werd de mannen hierop gewezen en kreeg men de opdracht om de 2e helft gewoon je eigen spel te gaan spelen. Rust aan de bal en met goed positiespel de score verder uitbouwen. Karim, Stijn en Thijs waren ondertussen in de ploeg gekomen voor Raf, Noah en Aaron. De 2e helft werd het alleen maar slechter dus een hoge score kon men wel vergeten. Sporadisch kwam men er nog door maar verder kwam men zelf niet in gevaar. De score werd nog iets verder opgevoerd door doelpunten van Frank en Stijn. Hierdoor werd de eindstand 0-7.

Zoals al eerder gezegd had de score veel hoger moeten zijn maar vooral de 2e helft werd er erg slordig gevoetbald. Passes kwamen niet meer goed aan en men begon meer tegen zich zelf te voetballen dan met elkaar. Weer een goede les voor de volgende wedstrijd. Die is volgende week zaterdag alweer en dan weer thuis tegen SC Stiens JO17-2.
Aanvang wedstrijd is 14:30 uur.

De Reporter.

Sponsoren