Nieuws Blijf altijd op de hoogte

JO17-1 stijgt op de ranglijst

12-11-2018

JO17-1 stijgt op de ranglijst

Zaterdag 10 november. Vandaag stond er weer een thuiswedstrijd gepland voor de mannen van JO17-1 en wel om 14:30 uur tegen Minnertsga JO17-1. Klokslag 14:30 uur werd er afgefloten door scheidsrechter W.J.Kimp. De opdracht voor vandaag was winnen dan doe je nog steeds mee met de top van de ranglijst. Verlies je… dan haak je af. En met deze instelling gingen de volgende 11 spelers het veld op.

Doel: Ayrton. Verdediging: Youri, Martijn, Kjelt en Thijs. Middenveld Karim, Jarno, Ricardo en Raf. Voorin: Noah Hoffmann en Noah Postma. Wissels waren vandaag Aaron, Jorret, Joshton en Stijn de Bruin.

Gelijk na de aftrap was al duidelijk dat de tegenstander ook met een doel naar Harlingen was gekomen. Scherp en kort op de tegenstander zitten. fc Harlingen was erg slordig in de opbouw en bij elke bal die gegeven werd zat geen gedachte achter. Na 3 minuten ging het dus al mis door niet goed opletten. Minnerstga kon uit een voorzet van rechts de 0-1 noteren. Dus hopelijk waren de mannen nu wakker geworden hierdoor. Maar de opbouw bleef onrustig en er werden amper kansen gecreëerd. Na zo’n 18 minuten werd er weer een bal het strafschopgebied van Minnertsga in gebracht. Deze kwam op een arm van de tegenstander. Dus een pengel. Ricardo ontfermde zich hierover en schoot de bal beheerst in de linkerhoek. 1-1. Niet lang daarna kwamen nog 2 grote kansen. Kjelt kon vrij inkoppen na een corner echter mikte wat te hoog. En Ricardo kwam bij de 2e paal een schoen te kort om in te tikken. Ruststand was hierdoor 1-1.

In de rust heeft Klaas de mannen er nog maar eens op gewezen dat het voetbal in de 1e helft zeer matig was en dat er in de 2e helft wel iets moest gebeuren. Anders kon het wel eens een zware middag worden. Joshton werd het veld ingebracht voor Noah Postma. Maar door weer niet echt goed opletten bij een verre trap naar voren door Minnertsga kon de aanvaller van hun achter onze verdediging geheel vrij inschieten. 1-2 En we konden weer opnieuw aan de bak. Aaron kwam het veld in voor Raf en we probeerden met nog meer druk zetten tot kansen te komen. Het voetbal werd wel iets beter maar gescoord werd er voor alsnog niet. Kansen waren er wel maar het laatste tikje viel steeds net niet goed. Tot het moment dat Aaron diep werd gestuurd en hij via een strak schot in de linkerhoek de 2-2 kon laten noteren. Ondertussen was er al een speler van Minnerstga met rood van het veld gestuurd ivm natrappen.. Maar gelijk na de 2-2 kon Joshton ook inrukken met rood ivm natrappen. Dus we hebben niet lang van de overtal situatie kunnen genieten. Er werden wat mensen omgezet in andere posities en dat leverde gelijk meer gevaar op. Ricardo ontving de bal op het middenveld en stuurde Jarno met een mooie steekbal de diepte in. Jarno wist hier wel raad mee en scoorde de 3-2. Kort daarop maakte hij zelfs de 4-2 en het verzet van Minnertsga was gebroken. Vlak voor tijd werd Jorret nog diep gestuurd en ronde dit beheerst af. 5-2 Wat tevens ook de eindstand was. Foto’s van deze wedstrijd zie je hier.

Weer een mooie overwinning van de mannen en men bezet nu de 2e plaats op de ranglijst. Dus de druk op koploper Zwaagwesteinde wordt vast gehouden. En wie weet waar naar toe dit nog kan leiden? Volgende week zaterdag 17 november staat er een uitwedstrijd gepland en wel tegen LAC Frisia JO17-3. Aanvang 14:30 uur. Dan gaan de mannen er weer voor.

De Reporter.

Sponsoren