Nieuws Blijf altijd op de hoogte

JO17-1 nadert de koploper door overtuigende overwinning

18-11-2018

Vandaag de uitwedstrijd tegen LAC Frisia JO17-3. De jongens van fc Harlingen JO17-1 wisten vooraf al dat koploper Zwaagwesteinde 1-1 had gespeeld tegen Warga dus de opdracht was weer duidelijk. Winnen en het liefst met groot verschil om hierdoor de druk verder op te voeren op Zwaagwesteinde. Men zou dan op 1 punt komen.

Men ging van start net de volgende beginopstelling:
Doel: Frank (betrouwbare stand-in voor Ayrton)
Verdediging: Kjelt, Youri, Martijn en Karim.
Middenveld: Aaron, Jarno, Ricardo en Stijn de Bruin.
Aanval: Noah Hoffmann en Jorret.
Wissels waren vandaag: Noah Postma, Jens en Raf.

Om 14:30 uur floot de scheidsrechter voor het beginsignaal. Al vrij snel was het duidelijk dat dit een gemakkelijke middag zou worden. Maar dan is het wel een kwestie van goed combinatie voetbal op de mat leggen om zo de tegenstander compleet zoek te spelen. Maar dat kwam er niet echt uit dus het duurde vrij lang voordat de 1e doelpogingen plaats vonden. Veel te vaak werd er weer voor de lange bal gekozen i.p.v de rustige opbouw van achteruit. De kansjes die ontstonden werden dan ook nog net gemist dus bleef het vrij lang 0-0. Tot de 16e minuut.
Ricardo werd aangespeeld en probeerde zich vrij te spelen maar de tegenstander voorkwam dit echter wel met behulp van een overtreding. De scheidsrechter gaf dus terecht een vrije trap zo’n 25 meter van de goal. Ricardo nam deze zelf voor zijn rekening en krulde deze prachtig in de linker bovenhoek. Eindelijk de 0-1 voorsprong.

Hierna viel er een last van de schouders af en begon men ineens wel goed te combineren. Kort en gericht positiespel zoals men op de training ook altijd doet. Maar dit duurde niet erg lang en men viel te vaak terug in de “oude” gewoontes. Totdat in de 28e minuut de bal perfect voor werd gegeven en Jarno deze kopte richting de bovenhoek. De keeper hield deze er nog knap uit maar in de rebound faalde Jarno niet. 0-2 en dit was tevens de ruststand.

In de rust werden Stijn en Jorret gewisseld voor Raf en Jens. De 2e helft ging wat door zoals de 1e helft. Geen overtuigend positiespel maar de tegenstander kon ook niet gevaarlijk worden omdat achterin alles goed stond onder leiding van Youri. Jarno werd in de 15e minuut diep gestuurd en hij gaf een afgemeten balletje breed op Aaron rand 5 meter gebied. Aaron kon deze rustig intikken en de 0-3 stond op het scorebord. Zoals eerder gemeld, Frisia kwam maar heel weinig in het verhaal voor dus was het wachten op een grote uitslag. Noah Postma kwam het veld nog in voor Martijn om wat meer druk voorin te geven omdat Frisia maar met 2 spitsen speelde. Die kwam er niet echt maar de 0-4 werd nog wel gemaakt in de 37e minuut door Noah Hoffmann. Die probeerde een voorzet te geven vanaf links maar de bal vloog mooi in de verre hoek. Dit was tevens de eindstand.

Conclusie: een overtuigende 0-4 overwinning en koploper Zwaagwesteinde genaderd op 1 punt. Nu hopen dat ze nog wat punten gaan morsen en wij blijven winnen. Dan zou het nog kunnen…..
Volgende week zaterdag weer een thuiswedstrijd en wel tegen MKV’29 JO17-1. Aanvang 14:30 uur.

De Reporter.

Sponsoren