Nieuws Blijf altijd op de hoogte

JO17-1 blijft stijgen op de ranglijst

03-11-2018

Zaterdag 3 november.
Vandaag stond een uitwedstrijd gepland voor de mannen van de JO17-1 en wel tegen Warga JO17-1. Om 11:30 uur werd er afgetrapt op het hoofdveld in de stralende zon. Mooi voetbal weer dus de mannen hadden er zin in.

Beginopstelling:
Doel Ayrton.
Verdediging: Youri, Martijn, Kjelt en Thijs.
Middenveld: Raf, Jarno, Ricardo en Aaron.
Aanval: Noah en Frank.
Op wissel stonden eerst Jens, Jorret en Stijn.

Warga speelde net als ons met een 4-4-2 systeem dus er kon vaak worden door geschoven door onze verdedigers. In de 4e minuut was het gelijk al raak via Jarno na mooi doorkoppen van Ricardo.
Die voorsprong wist men zo’n 7 minuten vast te houden want daar was ineens uit het niets via het centrum hun spits die de gelijkmaker kon laten aantekenen. Er werd soms op het scherpst van de schrede gespeeld maar de scheidsrechter zag in de vele stevige duels geen overtreding dus men kon gewoon door voetballen. Het had al 1-2 kunnen staan maar deze goal werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel? Toch kwamen we op een 1-2 voorsprong door weer een doelpunt van Jarno. Een intikker na een mooie omhaal van Noah die Jarno hierna door verlengde. Dit was tevens de ruststand.

In de rust werden er 2 wissels toegepast en men ging vol goede moed van start met de 2e helft. En het duurde niet lang voordat de 1-3 al op het scorebord stond. En weer gemaakt door Jarno. Dit maal uit een van de vele corners die men mocht nemen. Lekker via een volley strak ingeschoten. Via deze spelmomenten waren we nog het gevaarlijkst. Daar had de tegenstander weinig antwoord op. De duels bleven stevig en het spel lag vaak stil i.v.m. blessure behandelingen aan Warga kant.
Dit kwam het voetbal ook niet ten goede want er werd vaak slordig gespeeld. Ook werd er veel te veel geouwehoerd onder elkaar terwijl dit helemaal niet nodig is als je al 3-1 voor staat. Gewoon lekker blijven voetballen.

Stijn werd nog ingebracht voor de licht aangeslagen Aaron. Ook als gevolg van een overtreding in de 1e helft. Maar niet lang na de 1-3 viel de 1-4 ook al en dit keer door een andere speler namelijk Noah. De mannen van Warga waren gebroken en onze mannen konden de wedstrijd rustig uitspelen. Nou ja rustig… er kwam nog 1 doelpunt. Via een bal van de rechterkant. Ricardo mikte deze mooi koppend in de verre hoek. De keeper kon er echter nog net een handje tegen aan krijgen maar wie stond daar om de bal alsnog in te tikken? Ja, Jarno weer die hiermee zijn 4e van de dag maakte. 1-5 wat tevens de eindstand werd.

Wéér een overtuigende overwinning voor de mannen en we blijven stijgen op de ranglijst. Volgende week zaterdag 10 november hebben de mannen weer een thuiswedstrijd en wel tegen Minnertsga JO17-1. Aanvang 14:30 uur.

De Reporter.

Sponsoren