Nieuws Blijf altijd op de hoogte

JO15-3 tegen Bolsward JO15-4

11-03-2019

Afgelopen zaterdag mochten wij na 3 weken eindelijk weer voetballen. Deze keer tegen SC.Bolsward. fc Harlingen nam het initiatief en koos direct voor de aanval. De eerste 12 mininuten vielen 3 kansen door vlak over of naast te schieten. Hierna werden de volgende aanvallen door Bolsward gestopt.

Ook een corner bleef onbenut en ging over. Er volgde een 1 op 1 actie op de keeper, met een schot die recht op de keeper kwam. In plaats van te vangen kwam de bal terug in het veld en er werd weer geschoten, de keeper grabbelde naar de bal maar deze rolde tussen zijn benen door, 1-0. Op de valreep kreeg fc Harlingen een vrije trap en deze vloog met een knal in de linker bovenhoek, 2-0 en zo gingen wij met een mooie voorsprong de rust in.

(Foto: P. IJdema)

In 2e helft zette Bolsward direct de aanval in. In de eerste minuut was er een uitbraak maar deze werd gekeerd, de 2e aanval gaf resultaat en de stand 2-1 was een feit. Een kwartier later was er volledige paniek voor ons doel en door gepruts van ons viel er een eigen doelpunt 2-2. Nu moest er toch wat gaan gebeuren en fc Harlingen ging in de aanval maar deze werd zo hard geblokt dat er een penalty volgde, 3-2. Het antwoord van Bolsward kwam in de 31e minuut met de gelijkmaker 3-3. Nu werd het spannend, het was bijna tijd.  Bolsward hield stand en fc Harlingen kon niet voorkomen dat dat het uiteindelijk 3-4 werd.

Peter IJdema heeft prachtige foto’s gemaakt tijdens deze wedstrijd en die zie je hier

Sponsoren