Nieuws Blijf altijd op de hoogte

JO15-1 wint in weer en wind

07-10-2022

Woensdagavond was het weer zover, een doordeweekse wedstrijd. En stonden we afgelopen weken steeds met rustig nazomerweer langs de lijn, deze avond dachten de weergoden er anders over.

De wedstrijd tegen IJVC/ Blauwhuis begon met de volgende spelers:
Gijs onder de lat. Verdediging; Eelco, Arad, Mente en Viggo.
Middenveld; Wessel, David en Wesley.
Aanval; Daniël, Ché en Tiffan.
Wissel; Nick en Dominique. Afwezig; Jesse en Luuk.

Het eerste kwartier was even aftasten, de jongens hadden last van de harde wind. Doordat we voor de wind speelden waren de ballen in het begin te hard en dus niet te belopen voor de voorhoede. Ondanks dat het spel wat rommelig was, was fc Harlingen wel de betere ploeg. In de 14e minuut was het raak, David gaf een perfecte steekpass op Ché. Ché twijfelde niet en haalde uit met buitenkant voet, de bal ging vlak langs de paal. 1-0.

Na een paar minuten kwam het antwoord al van IJVC/Blauwhuis. Een afstandsschot vloog vlak onder de lat door en was onhoudbaar voor Gijs. 1-1.
Naast de harde wind regende het ook af en toe. Hoewel het publiek het allemaal niet meer zo leuk vond gingen onze jongens vol strijd door. Mente kwam mee op en loste een schot op goal, de keeper keerde deze bal en Ché was er als de kippen bij en scoorde terecht de 2-1. Met deze stand gingen we rusten.

Terwijl de toeschouwers in de kantine koffie, thee en zelfs warme chocolademelk bestelden kwam de striemende regen met bakken uit de lucht. Sommige ouders bleven liever in de kantine en de scheidsrechter vroeg zich ook al af of hij niet vanaf daar kon fluiten…
In de 2e helft zagen we een beter IJVC/Blauwhuis, zij hadden nu het voordeel van de wind. Gijs kreeg het drukker, maar redde keer op keer goed. Daarvoor stond een ijzersterke achterhoede die altijd goed speelt. Mente, Arad, Eelco en Viggo werken altijd keihard en hoor je nooit klagen.
Halverwege de 2e helft kwam er nog een mooie aanval, Wesley zag Dominique gaan. Gaf breed en Dominique haalde uit, deze bal ging naast maar had een beter lot verdiend. Tot de laatste minuut bleef iedereen vechten en dat resulteerde in een terechte 2-1 overwinning.

Op de ranglijst schiet de JO15-1 omhoog naar de 2e plaats en staan nu achter het ongeslagen Bolsward. Toch leuk om te melden dat we Zeerobben voorbij zijn, al is het alleen op doelsaldo. Hopelijk is dit na zaterdag ook nog zo. Dan spelen onze jongens thuis tegen SDS/Nijland, de aftrap is om 12.00 uur. Als we naar de ranglijst kijken, kan dit nog wel eens een spannende wedstrijd worden!

 

Sponsoren