Nieuws Blijf altijd op de hoogte

JO15-1 speelt sterke 1e helft maar matige 2e helft tegen ST IJVC/Blauwhuis JO15-1. Met foto’s van Peter IJdema

30-11-2021

Wedstrijd verslag fc Harlingen JO15-1 – IJVC JO15-1

We hebben de jongens van te voren gezegd dat het zo maar de laatste wedstrijd voor de winterstop kan zijn i.v.m. de nieuwe Corona regels. Dus dat we er alles aan willen doen om deze wedstrijd te willen winnen. Top dat we een aantal spelers konden lenen van andere teams (JO14-1) zodat wij genoeg man hadden om te gaan voetballen.

Onze opstelling 1-4-3-3: Koos op goal van links naar rechts Thomas, Finn, Viggo, Bono. In de verdediging op het middenveld Nick, Moumen en Chris. Voorin Rafaël, Davy en Sven. Op de bank beginnen Wessel, Dominique en Milan. Finn speelde vandaag op David zijn plek centraal achterin omdat David niet kan spelen i.v.m. een blessure aan zijn vinger en dat heeft hij prima ingevuld..

Na een paar minuten spelen rent Sven richting de achterlijn en wil de bal voorgeven maar de bal ligt zomaar al in het netje. Dit gebeurde de laatste al vaker bij hem waardoor het nu niet meer per ongeluk gaat 😉. Davy werd vrijgespeeld en geeft een mooie steekbal op Chris, die neemt de bal goed aan waardoor hij gelijk op de keeper afloopt en hem er mooi inschuift 2 – 0. Dan een paar minuten later creëerde Davy zijn eigen kans op randje zestien en schiet de bal mooi over de keeper heen 3 – 0. Davy was de hele week op training al scherp en gedreven en dat liet hij deze wedstrijd zien. Sven werd diep gespeeld en kwam oog in oog op de keeper en schiet de bal mooi in de korte hoek 4 – 0. Sven heeft een prima eerste helft op de rechtsbuiten gespeeld. Na de 4 – 0 kwamen de drie wissels erin; Bono ging eruit voor Milan, Dominique kwam erin voor Rafaël en Wessel kwam erin voor Moumen. De laatste goal was een mooie 1-2’tje tussen Davy en Nick en Davy weet de bal met een droge knaller in de verre hoek te schieten en het staat 5 – 0 in de eerste helft.

De 1ste helft heeft het team heel goed combinatie spel laten zien en veel kansen gecreëerd.

De 2de helft was matig van onze kant waarbij er slechts 2/3 kansen gecreëerd werden. Voor de rest gebeurde er vrijwel niks. Peter IJdema heeft foto’s van deze wedstrijd gemaakt, deze zie je HIER

1 – 0 Sven
2 – 0 Chris
3 – 0 Davy
4 – 0 Sven
5 – 0 Davy

Zaterdag gaan de wedstrijden gewoon door dus ook die van ons. We spelen dan in Workum. Misschien wordt dat de laatste wedstrijd voor de winterstop. Zo niet, dan hebben we nog 2 thuiswedstrijden voor de boeg.

Sponsoren