Nieuws Blijf altijd op de hoogte

JO15-1 pakt op inzet weer de volle buit.

06-11-2019

JO15-1 pakt op inzet weer de volle buit.

Na de spannende gewonnen stadsderby van vorige week stond afgelopen zaterdag weer een thuiswedstrijd op het programma en wel tegen de nummer 3 op de ranglijst Oeverzwaluwen. De wedstrijd begon zeker 10 minuten later omdat de bezoekers 4 dispensatie-spelers in de selectie hadden terwijl het er maar 3 mogen zijn. Bij een ieder bekend maar bij onze tegenstander dus niet en de goed leidende scheidsrechter Kimp kon niet anders dan 1 speler aan de kant te laten houden die niet mee mocht doen. Omdat de 15-2 te weinig spelers hadden waren Kenji en Daan bereid gevonden hun bij te staan in de vroege ochtend, beide jongens begonnen op de bank samen met Ruben. Thijmen was weer terug van een heerlijk weekje onder de Griekse zon en dat had hem goed gedaan.

Het begin van de wedstrijd was van ons rommelig en vooral achterin stond het niet goed omdat we niet doorschoven op hun vierde middenvelder. Echt grote kansen waren er niet maar een paar vrije trappen net buiten de 16 hadden beter uitgespeeld kunnen worden door Oeverzwaluwen. In de 19e minuut grepen Finn en Milan niet goed in waardoor de linksbuiten de 0-1 langs Koos kon schieten. De enige kans die wij kregen was van Jort die een voorzet van Ruben vanaf links over de grond net niet kon binnen tikken. Beau en Niels hadden hun handen vol aan hun tegenstanders en lieten toch een paar keer hun man glippen. Zo ook 5 minuten voor rust, de aanvoerder kon rond de 16-meter vrij aannemen en de bal mooi in de rechter bovenhoek krullen (0-2). Met deze stand gingen we aan de ranja en moesten de puntjes even op de i gezet worden.

Gelukkig pakten de jongens vanaf de aftrap van de 2e helft het meteen goed op en gingen we op zoek naar de aansluiting. We kregen een aantal corners te nemen, en omdat Nick i.v.m een blessure afwezig was, was het Jort die ze perfect nam, helaas leverden die geen goals op. In de 8e minuut was er een vrije trap door Beau te nemen; de bal lag op 20 meter en met een prachtig schot ging de bal in de linker bovenhoek (1-2). Hierna geloofden we er weer in en nog geen 2 minuten later was het alweer 2-2; het was Jort die de bal diep speelde op Ruben die oog in oog met de keeper niet faalde. Hierna hadden we weer wat kansen uit corners van Jort maar de 3-2 viel maar niet. Er was nog een grote kans voor Oeverzwaluwen, als de rechtsbuiten de bal beter had voorgezet was het zeker 2-3 geworden. Er waren nog maar een minuut of tien te spelen en het werd steeds spannender omdat de verdiende goal maar niet viel. Toch wisten we de 3-2 te maken, het was Thijmen die vanaf links de bal op maat voorzette op het koppie bij Jort die de bal keurig achter de keeper kopte (3-2). Hierna was de ban en het verzet gebroken bij Oeverzwaluwen, er liepen een paar op hun tandvlees en wij probeerden de verlossende 4-2 te maken. Na een corner van Jort had scheidsrechter Kimp gewaarschuwd voor vasthouden. Er was toch een speler die dit niet had gehoord en hield Beau vast dus penalty. Beau wist wel raad met dit cadeautje en schoot de bal onhoudbaar langs de keeper dus de bevrijdende 4-2. Een paar minuten later was de wedstrijd ten einde en was de 5e overwinning binnen. Na een rommelige eerste helft de wedstrijd zo omzetten naar een mooie overwinning is een klasse prestatie waar iedereen zijn steentje aan heeft bijgedragen. Komende zaterdag weer vroeg uit de veren voor de wedstrijd in Arum om 9.00 uur.

Sponsoren