Nieuws Blijf altijd op de hoogte

JO15-1 herstelt zich goed van offday

11-03-2019

Fc Harlingen JO15 -1 herstelt zich goed van offday.

Zaterdag stond voor de JO15 -1 van fc Harlingen in het teken van revanche op de complete offday van vorige week tegen Deinum. Deze keer kwam DFC JO15 -1 naar de Vierkantsdijk en op basis van de wedstrijd in de najaars competitie was een overwinning zeker mogelijk.

De bank was goed bezet deze keer met maar liefst vier wissels. De wissels waren Beau, Lahcen, Ronin en Sawwa. In de basis begonnen derhalve Keaton op doel. Achterin Niels, Justin, Edivan en Finn van de JO13 -1. Het middenveld werd deze keer gevormd door Allard, Sil (ook van de JO13-1), Thijmen en Mika. De spitsen waren dit keer Luuk en Jesper.

Fc Harlingen begon met de wind in de rug aan de wedstrijd en dat was ook duidelijk te zien aan het spelbeeld. De ene na de andere aanval golfde richting het Rypster doel. Na een minuut of zeven was het Sil, net als Finn goed spelend, die Luuk de diepte instuurde. Luuk lobde de bal op de paal maar kon zelf het laatste zetje geven. Een vroege voorsprong dus. Je kon ook zien dat de jongens er nu wel vol voor gingen in tegenstelling tot vorige week. Na kansen van Jesper, Luuk en Sil kwam Dronrijp ook een keer in de buurt van Keaton. Dit resulteerde in een fout in de verdediging en de DFC-spits scoorde beheerst de gelijkmaker. Echter eigenlijk vanaf de aftrap was de schade weer hersteld. Na een mooie aanval over rechts was het Luuk die de bal met een fraaie boog over de keeper heen schoot 2 – 1. Daarna was het fc Harlingen wat de klok sloeg met diverse kansen. In de 25e minuut werd het 3 – 1 toen Mika fraai een mannetje uitkapte en met een mooi boogje scoorde. Fc Harlingen had de smaak te pakken en scoorde nog voor rust twee keer. Eerst maakte Luuk zijn hattrick compleet door een corner van Thijmen binnen te frommelen. Daarna maakte de inmiddels ingevallen Lahcen de 5 -1 eveneens met een fraaie boogbal.

Na rust werd zowel het spel als het weer minder maar bleef fc Harlingen ondanks de wind toch de betere ploeg. Na een goede aanval over rechts was het Sawwa die de 6 -1 binnenschoot. Ook Luuk scoorde deze helft weer en maakte de 7 -1. Dronrijp kwam zoals verwacht toch wat vaker in de buurt van het doel van 15 – 1 en schoot een vrije trap op de lat en maakte zowaar de 7 -2 na een goede aanval. De doelpunten vielen dus als rijpe appels uit de lucht vanmiddag. Na een mooie actie van Lahcen die twee tegenstanders uitspeelde kon ook Ronin nog een doelpuntje meepikken. Lahcen had de smaak ook te pakken en maakte het negende doelpunt van de middag voor 15 -1. Het wachten was op de tiende treffer maar wat er ook werd geprobeerd deze zou niet vallen. Het was DFC dat nog twee keer kon scoren waarvan een keer uit een penalty gegeven door scheidsrechter Andy. De einduitslag was uiteindelijk 9 – 4.

Al met al een goed herstel van vorige week al moet worden gezegd dat de tegenstand ook een stuk minder was. Volgende week de uitwedstrijd tegen de SJO Oudega/HJSC/Heeg 15 -1. Aanvang 10.00 uur in Oudega.

Sponsoren