Nieuws Blijf altijd op de hoogte

JO13-2 strijdt twee keer afgelopen week

20-05-2018

JO13-2 speelde 2 wedstrijden afgelopen week. Hieronder de verslagen:

Afgelopen woensdag hadden wij de inhaal wedstrijd tegen Franeker.
Bij aankomst was er geen ontvangst en onduidelijkheid over welke box en speelveld. De verrassing was dat er geen scheids aanwezig was, gelukkig hadden wij Erik mee die het op zich nam?. De wedstrijd verliep erg chaotisch, Franeker speelde fysiek erg hard, dat is niet heel erg maar wel als het dan gevaarlijk wordt.

Ook zagen wij regelmatig het na trappen op de benen van onze jongens. En als de scheids er wat van zei dan volgde er een grote mond met als resultaat …eruit en afkoelen! Wij hadden het idee dat er ook een aantal spelers bij zaten die er niet bij hoorden (lees ouder en groter). Zelfs de ouders van hen waren dreigend aanwezig, kortom snel vergeten en dóór. Onze jongens lieten het niet op zich zitten en gingen voor de winst. Zij speelden zoals ze dit het hele seizoen al deden, hun eigen wedstrijd met mooie acties en overspel. Het resultaat mocht er dan ook zijn en de wel verdiende winst van 1-11 ging mee naar huis.

Afgelopen zaterdag speelden wij thuis tegen Oeverzwaluwen. De inzet was direct goed, Robbin knalde de bal ver naar voren, Adam ving hem op en gaf voor op Kai die de bal er in werkte. 1-0. De tegenstanders reageerden met een tegenaanval. De bal ging een paar keer over de zijlijn en door een paar ingooien kwamen zij dichter bij het doel maar de aanval kwam zonder resultaat want er stond een keeper in de weg. Verder hadden zij geen kans tegen ons team.

Adam gaf opnieuw de voorzet nu op Siem die de 2-0 scoorde. Calvin wist Ruben te bereiken die de 3-0 scoorde. En dit in 10 minuten tijd! Ruben schoot opnieuw op de keeper maar deze stompte de bal weg…helaas voor hun stond daar Kai..4-0. Senna liet een mooie actie zien en gaf voor op Ruben helaas zat de lat in de weg. Robbin is van de harde ballen en ramde de bal naar voren Ruben nam aan en schoot op de keeper.  De bal kwam terug en Ruben speelde op Siem die de 5-0 maakte. Ook Boy had een kans maar schoot te zacht. Boy, Ruben en Siem lieten een mooi samen spel zien en Kai hoefde alleen maar te tikken 6-0. Jorn nam een flinke uittrap die werd opgevangen door Senna, hij speelde op Siem en vervolgens op Ruben die een schot waagde. De keeper stompte de bal weg maar Ruben schoot weer terug 7-0.

De 2e helft:
Na wat gerommel voor het doel volgden er 2 corners maar helaas zonder resultaat. Door een terug speel bal kreeg Ruben de bal die hem naar Siem schoot 8-0. Siem probeerde het later nog eens maar helaas. Ook Calvin had geen geluk. Weer een corner, Ruben legt de bal voor, Timo neemt aan en Boy krijgt weer een kans….9-0. Jasper kwam 1 op 1 met de keeper en schoot…maar vangen is niet heel makkelijk dus de bal kwam terug op het veld dus alsnog de 10-0.
Als laatste kwam Ruben voor het doel, de keeper kwam te vroeg uit en Ruben maakte een lobje…11-0. Hierna volgden nog diverse kansen met schoten naast en over het doel. Er leek een dipje in het spel te komen maar het resultaat telt! Een dikke overwinning voor de jongens!

Volgende week spelen wij de laatste wedstrijd uit op Terschelling. Als de jongens hier winnen zijn wij/zij Kampioen! Dus er moet nog wel wat gebeuren!

Sponsoren