Nieuws Blijf altijd op de hoogte

JO13-2 dendert over Franeker heen

22-04-2018

Afgelopen zaterdag speelden wij thuis tegen Franeker 13-5. En hoe! Met de afspraak dat we gingen winnen, begonnen wij aan een walk over.

Bij de aftrap namen wij het initiatief. Binnen 1 minuut schoot Ruben de bal op de paal, na 2 minuten schoot Boy voorlangs, nu moet er toch wat gebeuren na al deze kansen. Tys S. schiet de bal voor en Calvin benut de kans, 1-0. Robbin schiet vanuit de verdediging de bal ver naar voren, Adam neemt aan en gaf een pass aan Siem….hoppa 2-0. Nog diverse aanvallen volgen maar dan loopt Ruben 1 op 1 op de keeper en deze stopt de bal. Even later wilde Adam de bal voor geven maar helaas voor een tegenspeler werd deze vol geraakt en werd uitgeschakeld. Vervolgens vloog de bal achter elkaar in het doel. Calvin speelde op Ruben en deze wist de bal te scoren 3-0. Hierna was het de beurt aan Adam, hij speelde de bal op Siem en deze benutte zijn kans 4-0. Na wat overspelen om een kans te creëren benutte Adam de ruimte en scoorde 5-0. Nu wilde Franeker het tij keren en zette de aanval in maar helaas kwamen zij Thijs H. tegen en voorkwam dat zij niet ver kwamen. Franeker krijgt een ingooi, Calvin snelt er tussen door en speelt de bal op Siem en hij maakt de 6-0. Dan krijgen wij een vrije trap mee. Robbin zal deze nemen en geeft de bal zo’n poeier dat hij niet voor maar over de keeper vliegt en scoorde 7-0. Senna en Siem komen samen voor het doel maar krijgen de bal niet over de lijn, na wat pingel werk, lukt het Ruben wel 8-0. Senna speelt de bal op Ruben maar hij kan niets anders dan overspelen op Siem en dat is de juiste keuze, hij maakt de 9-0.
Het is rust, nu niet denken dat het klaar is zoals vorige week…

Trainer Erik geeft aan dat wij mogelijk het doel saldo nodig hebben om als 1e te eindigen, hij laat de keus aan de jongens die elkaar aanmoedigen. 2e helft:
Al snel krijgen wij een corner. Wat volgt is een mooi één tweetje. Ruben neemt hem, de bal komt bij Tys S. en hij speelt de bal terug op Ruben die snel inloopt en schiet 10-0. Siem krijgt ook vleugels, en knalt de bal helaas op de lat.
Al snel volgt er weer een corner, Ruben neemt hem maar schiet te hard voorlangs. Bij de volgende corner is het een wir war van spelers voor het doel en Ruben scoort met een hakje! 11-0. Ook Franeker krijgt een vrije trap mee, de bal vliegt schuin over het doel en is geen gevaar. Boy, Siem en Calvin spelen leuk over maar komen niet tot scoren. Dan speelt Calvin de bal op Ruben en hij maakt 12-0. Het over spelen gaat steeds beter, Ruben speelt op Siem die goed inloopt en scoort 13-0. Ook op afstand blijven wij verrassen, Ruben weet de bal vanaf de 16 meter in het net te krijgen 14-0. Al snel komt Ruben weer voor het doel en speelt op Siem maar hij raakt de paal! Robin probeert het nog een keer maar schiet voorlangs. Boy krijgt de bal van Ruben maar schiet naast. Tys S. neemt de volgende corner en Ruben schiet tegen een tegenstander maar de bal rolt wel over de lijn 15-0. Dan schiet Boy recht op de keeper, het lukt niet, maar hij geeft niet op. De volgende vrije trap wordt genomen door Tys S. Met een ferme trap vliegt de bal over alle spelers zo het doel in! 16-0. Weer zien we mooi overspel van Boy, Siem en Calvin. Zij komen echter niet veel verder maar dan denkt Tys S. het zelfde truukje nog een keer te doen, helaas schiet hij over. Ook Adam komt voor het doel en schiet de bal via de hand van de keeper in het net. 17-0. Siem zet nogmaals de aanval in en Tys S. krijgt de bal op zijn schoen maar knalt op de lat.

Dan komt de uitslag….18-0!! Huh? Ik heb ergens een doelpunt gemist, ergens in de commotie of tijdens het schrijven toch iets gemist….sorry. Onze trouwe supporter Joop wilde de jongens op ijs trakteren maar de vriezer bleek helaas leeg, dan een zakje chips ook lekker, bedankt!

Sponsoren